Engelsk

rettelse af oversættelse.. tak!

12. november 2006 af mark12 (Slettet)
Hej er der nogen som gider at kigge på min oversættelse... på forhån tak!

I begyndelsen af 1996 blev offentligheden stærkt opskræmt over en nyhed om, at ti yngre mennesker I Storbritannien var døde af en sygdom, som muligvis kunne være overført via kød fra kvæg med kogalskab. Reaktionerne kom prompte: forbud i EU mod import af britisk oksekød og en beslutning om at nedslagte millioner af køer i Storbritannien. Både organisatorisk og økonomisk er det en kæmpeopgave man regner med at skulle nedslagter ca. 15.000 køer om ugen, men problemet er at det nedslagtede kvæg skal brændes, og der er ikke i øjeblikket tilstrækkeligt mange forbrændingsanlæg i landet til at løse den opgave. Og hvem skal betale den samlede regning, som man vurdere til at blive på ca. 20- 30 milliarder danske kroner? EU træder til med støtte men hvor meget Storbritannien selv må udrede, er ikke nemt at beslutte i EU regi. Storbritannien er kendt for sin modtand mod selv til at yde til EU; skal den enkelte britiske skatteborger nu straffes for det? Eller skal EU vise større solidaritet med Storbritannien, end briterne nu har vist med resten af EU?

In the beginning of 1996 was the public strong alarmed about the news that 10 younger persons in the United Kingdom had died of a disease that possibly could be transmit trough meet from cattle with mad cow disease. The reactions cam promptly: ban in EU against import of British beef and a decision about killing millions of cows in the United Kingdom. Both organizational and economical is it a huge job: it is excepting to kill about 15.000 cows weekly, but the problem are that the slaughtered cattle have to be burned and in the moment there is not enough incineration plant in the country to solve the problem. And who is going pay the whole bill that is estimated to be about 20-30 billions Danish crones? EU steps in with support but how much the United Kingdom have to defray it self, is not easy to decide in EU. The United Kingdom is well-known of it opposition against itself to pay to EU; should the individual taxpayer now be punished for this? Or should EU show bigger solidarity with the United Kingdom than the Britain’s have showed the rest of EU until now.

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

In the beginning of 1996(,) /was/ the public (was) strong alarmed about the (piece of) news that 10 younger persons in the United Kingdom had died of a disease /that/(which) possibly could be transmit(ted) trough meet from cattle with mad cow disease. The reactions cam(e) promptly: ban in EU against import of British beef and a decision about killing millions of cows in the United Kingdom. Both organizational and economical is it a huge job: it is /excepting/(enormous task) to kill about 15.000 cows (once a week)/weekly/, but the problem /are/(is) that the slaughtered cattle /have/(has) to be burned(,) and in the moment there is not enough incineration plant(s) in the country to solve the problem. And who is going (to) pay the whole bill that is estimated to be about 20-30 billions Danish /crones/(kroner)? EU steps in with support but how much the United Kingdom /have/(has) to defray /it self,/(itself) is not easy to decide in (the) EU. The United Kingdom is /well/ known /of/(for) it(’s) opposition against itself to pay to (the) EU; should the individual taxpayer now be punished for this? Or should (the) EU show bigger solidarity with the United Kingdom than the Britain’s /have/(has) showed the rest of (the) EU /until/(till) now.

..mit bud.

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

(...) = indsættes
/.../ = slettes

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

Hov, enkelte steder har jeg glemt at sætte 'the' foran EU. Dette skal selvfølgelig rettes til "the EU". :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

enormous task --> an it enormous task

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

Grr. "an enormous task" :) Så burde den være der.

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2006 af Fingersen (Slettet)

In the beginning of 1996(,) /was/ the public (was) strong(ly) alarmed /about/(by) the news that 10 young/er persons/(sters) in the United Kingdom had died of a disease /that/ possibly /could be/ transmit(ted) /trough/(from) meet from cattle with mad cow disease.

The reactions /cam/(were) prompt/ly/: (a) ban in (the) EU /against/(on the) import of British beef and a decision /about killing/(to slaughter) millions of c/ows/(attle) in the United Kingdom.

Both organizational(ly) and economical(ly,) is it a huge /job/(task): it is /excepting/(expected that) /to kill/ about 15.000 /cows/(cattle are to be slaughtered) weekly, but the problem /are/(is) that the slaughtered cattle have to be burned(,) and /in the /moment/ there /is/(are) not enough incineration plant(s) in the country (at the moment) to solve the problem.

And who is going /pay the whole bill that is/(pick up the tab) estimated to be about 20-30 billion/s/ Danish /c/(k)rone/s/(r)?

(The) EU /steps in with/(provides) support(,) but how much the United Kingdom /have/(has) /to defray it self,/(pay itself) is not easy to decide in EU (settings).

The United Kingdom is well-known /of/(for) it(s) opposition against /itself to pay/(providing support) to (the) EU; /should the/(Does each) individual (British) taxpayer /now/(have to) be punished for this?

Or should (the) EU show /bigger/(greater) solidarity with the United Kingdom than the Brit/ain’/s have showed the rest of (the) EU /until now/(?).

/.../ = slettes
(...) = indsættes

MVH
Fingersen


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2006 af Fingersen (Slettet)

In the beginning... --> el: In the early/Early 1996,

die of a disease --> el: die from...

meet from cattle --> from cattle meet

United Kingdom --> el: UK

going pick --> going to pick, which is estimated....

has pay --> has to pay

in EU --> el: within the EU framework



Skriv et svar til: rettelse af oversættelse.. tak!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.