Matematik

HJÆLP.. jeg forstår ingenting af det her!!

12. november 2006 af dario (Slettet)
antallet af individer i en bestemt population kan beskrives ved funktionen N af tiden t. når N er i millioner og t anives i år er N bestemt ved:

N(t)= 12/1+11e^-0,15t

1)bestem antallet af individer i populationen til tidunktet t=0
2)bestem det tidspunkt hvor populationens størrelse er 5 millioner
3) beregn væksthastigheden til tidspuktet t=10

en anden population kan beskrives ved M af t. Når M angives i millioner er M bestemt ved

M(t)=0,2*e^0,15t

det er et tidspunkt hvor de 2 populationer er lige store.
bestem tidspunktet.


HJÆLP! jeg kan ingenting lave af denne her, håber nogle kan hjælpe!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2006 af allan_sim

#0.
1) Find N(0).
2) Løs ligningen N(t)=5.
3) Find N'(t) og udregn N'(10).
4) Løs N(t)=M(t).

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2006 af Einsteinium (Slettet)

i 1) tager du N(0)
i 2) skriver du 5mio = N(t) og finder t
i 3) tager du N'(10)

og lige store der bruger du grafregneren og tegner de to grafer og finder deres skæring.



Svar #3
12. november 2006 af dario (Slettet)

okay :) jeg skal prøve.. vender lige tilbage hvis det er helt galt.. og tak!

Svar #4
12. november 2006 af dario (Slettet)

jeg forstår ikke hvad jeg skal med *e?
og heller ikke hvordan jeg finder N'(t) og N'(10).

har aldrg haft det her emne, det er opgaver vi har fået ud i det blå!

Skriv et svar til: HJÆLP.. jeg forstår ingenting af det her!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.