Matematik
reduce
14. november 2006 af
masood (Slettet)
jeg sidder lige fast ved denne opgave. håber nogen kan hjælpe mig.. ønsker en lille smugle mellemregning tak.!
(ab)^n * a^-n+1 * b^n+1
------------------------
(a^-n)^3 * b
(ab)^n * a^-n+1 * b^n+1
------------------------
(a^-n)^3 * b
Svar #1
14. november 2006 af masood (Slettet)
opgaven skal reducres og de der treger er divisions streg--
Svar #2
14. november 2006 af LineAndersen95 (Slettet)
Du skal bruge disse regneregler:
a^0 = 0
a^1 = a
a^-n = 1/(a^n)
a^p * a^q = a^p+q
(a^p)/(b^p) = (a/b)^p
(a*b)^p = a^p * b^p
(a^p)/(a^q) = a^(p-q)
(a^p)^q = a^(p*q)
dvs.
(ab)^n = a^n * b^n
a^(-n+1) = a^-n * a^1 = a^-n
b^(n+1) = b^n * b^1 = b^n * b
(a^-n)^3 = a^(-n * 3) = a^-3n
dvs.
(ab)^n * a^-n+1 * b^n+1
------------------------
(a^-n)^3 * b
bliver til:
a^n * b^n * a^-n * b^n * b
------------------------
a^-3n * b
b går ud, a^n og a^-n bliver a^(n+(-n)) = a^0 = 0 og b^n * b^n = b^(n+n) = b^2n:
b^2n
-----
a^-3n
Men hæng mig ikke op hvis der er sket en mindre fejl under vejs - du skal ganske "simpelt" bruge de regneregler som er skrevet øverst...
a^0 = 0
a^1 = a
a^-n = 1/(a^n)
a^p * a^q = a^p+q
(a^p)/(b^p) = (a/b)^p
(a*b)^p = a^p * b^p
(a^p)/(a^q) = a^(p-q)
(a^p)^q = a^(p*q)
dvs.
(ab)^n = a^n * b^n
a^(-n+1) = a^-n * a^1 = a^-n
b^(n+1) = b^n * b^1 = b^n * b
(a^-n)^3 = a^(-n * 3) = a^-3n
dvs.
(ab)^n * a^-n+1 * b^n+1
------------------------
(a^-n)^3 * b
bliver til:
a^n * b^n * a^-n * b^n * b
------------------------
a^-3n * b
b går ud, a^n og a^-n bliver a^(n+(-n)) = a^0 = 0 og b^n * b^n = b^(n+n) = b^2n:
b^2n
-----
a^-3n
Men hæng mig ikke op hvis der er sket en mindre fejl under vejs - du skal ganske "simpelt" bruge de regneregler som er skrevet øverst...
Skriv et svar til: reduce
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
