Matematik
Maple Plot options
15. november 2006 af
adflicto (Slettet)
Hey.
Til jer der bruger maple har jeg et spørgsmål.
Kan man, når man plotter en funktion i intervallet -Pi til +Pi, få plottet til at vise Pi på symbolsk form på x-aksen, eller kan det kun stå i normale decimaler/tal?
På forhånd tak.
Til jer der bruger maple har jeg et spørgsmål.
Kan man, når man plotter en funktion i intervallet -Pi til +Pi, få plottet til at vise Pi på symbolsk form på x-aksen, eller kan det kun stå i normale decimaler/tal?
På forhånd tak.
Svar #1
15. november 2006 af Sentinox (Slettet)
Ikke som udgangspunkt desværre, den nemmeste måde er følgende metode hvor Pi vises som tekst:
plot(sin(x),x=0..2*Pi,xtickmarks=[3.1415="Pi",6.2830="2*Pi"]);
//Sentinox
plot(sin(x),x=0..2*Pi,xtickmarks=[3.1415="Pi",6.2830="2*Pi"]);
//Sentinox
Svar #2
15. november 2006 af sigmund (Slettet)
Well, en hurtig søgning på google afslørede, at det er muligt. Betragt nedenstående:
plot(sin(x),x=0..2*Pi,xtickmarks=[3.1415="p",6.2830="2p"],font=[SYMBOL,12]);
Ulempen er dog, at x også bliver skrevet med græsk bogstav (xi). Dog vil jeg gætte på, at der kan rådes bod på dette.
plot(sin(x),x=0..2*Pi,xtickmarks=[3.1415="p",6.2830="2p"],font=[SYMBOL,12]);
Ulempen er dog, at x også bliver skrevet med græsk bogstav (xi). Dog vil jeg gætte på, at der kan rådes bod på dette.
Svar #3
16. november 2006 af adflicto (Slettet)
tak ska de ha'. Det var lige det jeg ledte efter!
hejhej
hejhej
Skriv et svar til: Maple Plot options
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
