Matematik
Fart
15. november 2006 af
Malfoy (Slettet)
Hej...
Jeg har til opgave at løse denne opgave, jeg vil derfor høre om der er nogle der gider at FORKLARE hvordan jeg kan løse den:
En lang kø af biler passerer en bro med en fart v, der måles i km/t. Antallet af biler N, der passerer broen på et minut, afhænger af farten v ved formlen:
N(v)= (12*v) / (0,008v^2 + 0,2 + 4)
a) Hvor mange biler passerer pr. minut, hvis de kører 40 km/t?
Dette regner jeg ud således:
N(v)= (12*40) / (0,008*40^2 + 0,2 + 4)
N(v)= 19,4
b) Hvor mange biler passerer pr. minu, hvis de kører 60 km/t?
Dette regner jeg ud således:
N(v)= (12*60) / (0,008*60^2 + 0,2 + 4)
N(v)= 16,1
Ja, det to opgaver var jo pære lette, men nu kommer den jeg er gået lidt i stå med:
c) Bestem den fart, der tillader flest biler at passere.
Jeg kan simpelthen ikke forstå hvad jeg skal gøre, er der nogle der eventuelt gider at forklre det sådan MEGET detaljeret, så selv en som mig kan forstå det?
På forhånd tusing tak
Malfoy
Jeg har til opgave at løse denne opgave, jeg vil derfor høre om der er nogle der gider at FORKLARE hvordan jeg kan løse den:
En lang kø af biler passerer en bro med en fart v, der måles i km/t. Antallet af biler N, der passerer broen på et minut, afhænger af farten v ved formlen:
N(v)= (12*v) / (0,008v^2 + 0,2 + 4)
a) Hvor mange biler passerer pr. minut, hvis de kører 40 km/t?
Dette regner jeg ud således:
N(v)= (12*40) / (0,008*40^2 + 0,2 + 4)
N(v)= 19,4
b) Hvor mange biler passerer pr. minu, hvis de kører 60 km/t?
Dette regner jeg ud således:
N(v)= (12*60) / (0,008*60^2 + 0,2 + 4)
N(v)= 16,1
Ja, det to opgaver var jo pære lette, men nu kommer den jeg er gået lidt i stå med:
c) Bestem den fart, der tillader flest biler at passere.
Jeg kan simpelthen ikke forstå hvad jeg skal gøre, er der nogle der eventuelt gider at forklre det sådan MEGET detaljeret, så selv en som mig kan forstå det?
På forhånd tusing tak
Malfoy
Svar #1
15. november 2006 af filleellif (Slettet)
N(v) er et udtryk for hvor mange biler, der passerer i løbet af et minut. Du skal i opgave c) finde ud af, hvad farten skal være, hvis flest biler skal passere i løbet af et minut. Dvs. et maximum for din funktion N(v). Giver det noget?
Svar #2
15. november 2006 af Malfoy (Slettet)
Jeg har prøvet at lave den ved hjælp af min lommeregner, altså jeg har simpelthen plottet ligningen ind og skrevet x-værdier istedet for de der v-værdier.
Men det blev en eksponentiel funktion, så jeg vil høre om du ikek kunne forklare det lidt nærmer.. Altså hvad er det helt præcist jeg gør forkert?
Malfoy
Men det blev en eksponentiel funktion, så jeg vil høre om du ikek kunne forklare det lidt nærmer.. Altså hvad er det helt præcist jeg gør forkert?
Malfoy
Skriv et svar til: Fart
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
