Matematik
Isolering TI-89
16. november 2006 af
Wolfsgruber (Slettet)
En som hurtid kan fortælle, hvordan jeg islosere på TI-89..? fx med hensyn til x...
Svar #1
16. november 2006 af rebel (Slettet)
for at isolere X fx, skal du gøre følgende...
Tryk på HOME for at være sikker på at den starter der hvor den skal.
Tryk derefter F2, vælg SOLVE(
indsæt din ligning ...fx således:
solve(3+x=7,x)
Som du kan se har jeg efter ligningen skrevet et komma samt den faktor jeg vil isolere - i dette tilfælde X.. din lommeregner isolere nu hermed X for dig.
Tryk på HOME for at være sikker på at den starter der hvor den skal.
Tryk derefter F2, vælg SOLVE(
indsæt din ligning ...fx således:
solve(3+x=7,x)
Som du kan se har jeg efter ligningen skrevet et komma samt den faktor jeg vil isolere - i dette tilfælde X.. din lommeregner isolere nu hermed X for dig.
Svar #2
16. november 2006 af Wolfsgruber (Slettet)
Tusind tak for hjælpen :-) Så har jeg styr på det.. :0)
Men hvis nu fx jeg har en ligning som hedder: 4X^3-2Y=0, med hensyn til y, hvordan skal jeg så skrive den ind, for at komme frem til Y=2X^3, som er resultatet? -Kan sagtens udregne den i hånden, men vil bare gerne vide hvordan jeg får lommeregneren til det. Hvis jeg indtaster den, som det du skrev ovenfor, så regner den Y = 524288... Og det skal den jo ikke... Den skal bare isolere.. Ved du det?
Men hvis nu fx jeg har en ligning som hedder: 4X^3-2Y=0, med hensyn til y, hvordan skal jeg så skrive den ind, for at komme frem til Y=2X^3, som er resultatet? -Kan sagtens udregne den i hånden, men vil bare gerne vide hvordan jeg får lommeregneren til det. Hvis jeg indtaster den, som det du skrev ovenfor, så regner den Y = 524288... Og det skal den jo ikke... Den skal bare isolere.. Ved du det?
Skriv et svar til: Isolering TI-89
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
