Matematik

trekantsberegning

16. november 2006 af træning (Slettet)
I en trekant er højden af a = 5 og a = 10

- beregn trekantens areal.

I en anden trekant er arealet 40 og siden c = 8,4

- beregn højden af c.

Nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

... https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=279919 (!)

Svar #2
16. november 2006 af træning (Slettet)

du må undskylde jeg ikke svarede i det andet link, men jeg kan af en eller anden grund ikke svare på det du har skrevet i den anden tråd, så jeg blev nødt til at oprette en ny.

men højden af a er lig med 5 og a er lig med 10
- det er jo forskellige værdier. håber du vil hjælpe?

Svar #3
16. november 2006 af træning (Slettet)

den første har jeg beregnet til at blive 25.

men den næste opgave har jeg svær ved?

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2006 af Jelly (Slettet)

Isolere x i denne ligning:

A=0,5*grundlinje*højde

Derfor:

40=0.5*8,4*x
x=?

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2006 af Jelly (Slettet)

x er så h

Svar #6
16. november 2006 af træning (Slettet)

kan det så passe det giver 39?

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

Beklager jeg ikke nærlæste indlægget og derfor misforstod det lidt.

Højden af c skal være 9,52.

40 = 0,5 * 8,4 * h

<=>

h = 40/(0,5 * 8,4)

=>

h = 9,52381

Skriv et svar til: trekantsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.