Matematik
Hældningskoefficienten!
16. november 2006 af
rebel (Slettet)
en ret linje går gennem punkterne:
A (-2,7)
B (6,2)
a) Beregn linjens hældningskoefficient:
a= (y1-y2)/(x1-x2) = (2-7)/((-2)-6)= 5/8
b)
Find linjens skæring med y-aksen
y=ax+b
2=5/8+b
-b=(5/8)-2
b=11/8
ER alt dette korrekt??
A (-2,7)
B (6,2)
a) Beregn linjens hældningskoefficient:
a= (y1-y2)/(x1-x2) = (2-7)/((-2)-6)= 5/8
b)
Find linjens skæring med y-aksen
y=ax+b
2=5/8+b
-b=(5/8)-2
b=11/8
ER alt dette korrekt??
Svar #1
16. november 2006 af iB (Slettet)
Nej, du har glemt at sætte din x-værdi ind når du regner dig frem til b. Det ser ud som om du bruger punkt B, men du skal huske også indsætte din x-værdi, dvs 6.
Skriv et svar til: Hældningskoefficienten!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
