Fysik
Transformation - formulering
18. november 2006 af
Donttry (Slettet)
Hej alle (:
Jeg er i gang med at skrive en fysikrapport om transformation. Jeg har lavet tre forsøg med et forskellige antal vindinger. Jeg skriver i min rapport udregninger der viser hvor mange % lavere mine resultater er, i forhold til hvordan de teoretisk set skulle have været.
Men f.eks. i mine udregninger, i forsøget hvor primærspolen har 400 vindinger og sekundærspolen har 200, da er jeg nødt til at fordoble det antal volt der er i sekundærspolen for at neutralisere at den har mindre vindinger.
Hvordan forklarer jeg/formulerer jeg dette :S ?
Tak på forhånd, jeg håber i forstår det !
Jeg er i gang med at skrive en fysikrapport om transformation. Jeg har lavet tre forsøg med et forskellige antal vindinger. Jeg skriver i min rapport udregninger der viser hvor mange % lavere mine resultater er, i forhold til hvordan de teoretisk set skulle have været.
Men f.eks. i mine udregninger, i forsøget hvor primærspolen har 400 vindinger og sekundærspolen har 200, da er jeg nødt til at fordoble det antal volt der er i sekundærspolen for at neutralisere at den har mindre vindinger.
Hvordan forklarer jeg/formulerer jeg dette :S ?
Tak på forhånd, jeg håber i forstår det !
Svar #2
18. november 2006 af Donttry (Slettet)
Ikke fordi jeg ikke er glad for din hjælp .. Så hjælper det der mig ikke ..
Det var denne del:
Men f.eks. i mine udregninger, i forsøget hvor primærspolen har 400 vindinger og sekundærspolen har 200, da er jeg nødt til at fordoble det antal volt der er i sekundærspolen for at neutralisere at den har mindre vindinger.
Jeg skulle bruge hjælp til. Det er det med hvorfor jeg fordobler voltene jeg ikke kan fine ud af at formulere. Jeg kan ikke komme på noget bedre end fordi jeg neutraliserer forskellen af antal vindinger på henholdsvis primær- og sekundærspolen.
Det var denne del:
Men f.eks. i mine udregninger, i forsøget hvor primærspolen har 400 vindinger og sekundærspolen har 200, da er jeg nødt til at fordoble det antal volt der er i sekundærspolen for at neutralisere at den har mindre vindinger.
Jeg skulle bruge hjælp til. Det er det med hvorfor jeg fordobler voltene jeg ikke kan fine ud af at formulere. Jeg kan ikke komme på noget bedre end fordi jeg neutraliserer forskellen af antal vindinger på henholdsvis primær- og sekundærspolen.
Svar #3
18. november 2006 af -Zeta- (Slettet)
Transformersætningen lyder:
U<sub>p</sub> * I<sub>p</sub> = U<sub>s</sub> * I<sub>s</sub>
...som kommer fra <i>P = U * I</i>
Effekten er konstant og ændre sig ikke, og derfor kan ligningerne fra hver side sættes mod hinanden.
Når forskellen mellem vindingerne fra primær til sekunder spolen er lig forholdet 1:2, fordobles volt-værdien (U). Derfor må ampere-værdien (I) halveres, så det hele bliver "neutraliseret".
U<sub>p</sub> * I<sub>p</sub> = U<sub>s</sub> * I<sub>s</sub>
...som kommer fra <i>P = U * I</i>
Effekten er konstant og ændre sig ikke, og derfor kan ligningerne fra hver side sættes mod hinanden.
Når forskellen mellem vindingerne fra primær til sekunder spolen er lig forholdet 1:2, fordobles volt-værdien (U). Derfor må ampere-værdien (I) halveres, så det hele bliver "neutraliseret".
Skriv et svar til: Transformation - formulering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
