Matematik
Årlig procentvis tilvækst.
19. november 2006 af
MadeInBrazil (Slettet)
Hvordan kan jeg finde den årlige procentvise tilvækst?
Jeg har følgende tal:
0 8 11 14 17 20 23 27
700 2500 3400 5200 7500 11000 16000 25300
og modellen:
f(x)= b*a^x
Jeg har følgende tal:
0 8 11 14 17 20 23 27
700 2500 3400 5200 7500 11000 16000 25300
og modellen:
f(x)= b*a^x
Svar #1
19. november 2006 af MinSkat (Slettet)
Start med at finde funktionen:
a = (x1-x2)kvadratrod(y2/y1)
Hvor (x1,y1) og (x2,y2) angiver forskellige punkter på grafen.
b = y1/(a^x1)
Den procentvise stigning pr enhed er konstant og bliver (a-1)*100%
a = (x1-x2)kvadratrod(y2/y1)
Hvor (x1,y1) og (x2,y2) angiver forskellige punkter på grafen.
b = y1/(a^x1)
Den procentvise stigning pr enhed er konstant og bliver (a-1)*100%
Skriv et svar til: Årlig procentvis tilvækst.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
