Matematik

Kontanten er?!?

19. november 2006 af FrederikXY (Slettet)
Jeg skal finde A(k)!
k er en konstant.

Jeg har regnet mig frem til at A(k) er det samme som:

0
S (f(x)-g(x))dx
-k

Og:
f(x)=e^(2x)
g(x)=e^(x-k)

Derfor, (jeg deler integral op i 2):

0
S (e^(2x))dx
-k

OG

0
S (e^(x-k))dx
-k


MEN!... Hvordan finder jeg svaret på opgaven??

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2006 af jgthb (Slettet)

den ene del:

0......................0
S (e^(2x))dx = [½e^(2x)] =½e^(2*0)-½e^(2(-k))
-k....................-k

= ½-½e^(-2k)

og ligeledes med den anden

Svar #2
19. november 2006 af FrederikXY (Slettet)

ok.. og hvordan afleveres svaret?..

altså.. A(det, nok lange udtryk jeg får)
eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2006 af jgthb (Slettet)

nej. du sagde A(k) var lige med integralet, ikke at k var lig integralet. altså fås

A(k)=det, nok lange udtryk, som nok ikke bliver så langt alligevel

Svar #4
19. november 2006 af FrederikXY (Slettet)

hehe.. :D... fedt... Skal lige høre om jeg har fundet den rigtige stamfunktion?

f(x)=e^(x-k)
f`(x)=(1/-k)*e^(x-k)

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2006 af jgthb (Slettet)

nej. først og fremmest var det integralet du skulle finde, altså skal der stå F og ikke f'. Derudover giver det sig selv og intet andet:

f(x)=e^(x-k) <=>
F(x)=S(e^(x-k))=S(e^x*e^(-k))=e^x*e^(-k)=e^(x-k)

Svar #6
19. november 2006 af FrederikXY (Slettet)

Okay... det må jeg gå ud fra...
jeg får:

A(k)=(((e^-k)/k)-(1/4))

Eller kan jeg lave mere ved det?

Svar #7
19. november 2006 af FrederikXY (Slettet)

ok... hmm.. forfra..

Svar #8
19. november 2006 af FrederikXY (Slettet)

then:

A(k)=((e^-k)/4)

??

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. november 2006 af jgthb (Slettet)

skriv det eventuelt sådan:

1/(4*e^k)

Jeg ved ikke om det er rigtigt, og det gider jeg heller ikke tjekke. men det skal nok passe

Svar #10
19. november 2006 af FrederikXY (Slettet)

ok så... takker

Skriv et svar til: Kontanten er?!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.