Matematik

funktioner og areal

20. november 2006 af sundancekid (Slettet)
Jeg har problemer med denne opgave:
opg. 3.028 fra eksamensopgaver a-niveau

f(x)=e^(2x)
g(x)=e^(x-k)

For enhver værdi af tallet k afgrænser graferne for f og g sammen med koordinatsystemets andenakse i anden kvadrant en punktmængde, der har et areal. Arealet af denne punktmænde betegnes A(k)
Bestem A(k)

Jeg forstår ikke helt opgaven og håber derfor på et par vink
tak (:

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2006 af mathon

f(x) er større end eller lig med g(x)i denne punktmængde:

skæring i 2. kvadrant:

e^(2x) = e^(x-k), hvor af x findes - og du har det søgte integrals nedre grænse. Dets øvre grænse er 0.

0
S(?????)*dx =
x_fundne

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2006 af mathon

0
S(?????)*dx = A(k)
x_fundne

Svar #3
21. november 2006 af sundancekid (Slettet)

Hvilken en af funktionerne er det jeg ska integrere

og ska jeg isolere x i denne e^(2x) = e^(x-k) ? for at finde den nedre grænse ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2006 af mathon

skæring mellem f(x) og g(x):
e^(2xo) = e^(xo-k)

2xo=xo-k

xo = -k

hvoraf

0
S(f(x)-g(x))*dx = A(k)
-k

0
S(e^(2x)-e^(x-k))*dx = A(k)
-k

S(e^(2x)-e^(x-k))*dx =

S e^(2x)dx - S e^(x-k)dx = (1/2)*e^(2x)-e^(x-k),
hvoraf
..............




Skriv et svar til: funktioner og areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.