Matematik

Trigonometri

21. november 2006 af Hans4444 (Slettet)
Nogen som kan hjælpe med denne opgave?

ABC er ligebenet med A=B=65 . Desuden er a=17,3 .
Beregn de resterende stykker i trekanten.

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2006 af mathon

b=17.3, da der i en trekant ligger lige store sider overfor lige store vinkler (eller lige ben).

c = 2*17.3*cos(65?)

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2006 af mathon

c = 2*17.3*cos(65?)

? skulle have været et "grad"-tegn!

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

Tjah, hvis det er nogle af de opgaver der <u>skal</u> beregnes vha. sinus/cosinus-relationer, kan du jo først benytte sinusrelationen til at finde b, derefter c. Vinkel C, som du skal kende for at finde c, kan du finde da du ved at vinkelsummen i en trekant er 180<sup>o</sup>.

Svar #4
21. november 2006 af Hans4444 (Slettet)

#3:

Hvordan vil du bruge sinus til at finde b?

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2006 af mathon

b/sin(B)=a/sin(A)

b/sin(65)=17.3 /sin(65)...(gang på begge sider med sin(65))

b = 17.3



Svar #6
21. november 2006 af Hans4444 (Slettet)

#5:

Hvordan ville du stille det op, hvis det skulle stå sådan:

Eks.
sin(B)=a/b <=> mv.???

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. november 2006 af mathon

vinkel C = 180-2*65=180-130=50_grader

c/sin(C)=a/sin(A)

c/sin(50)=17.3 /sin(65)

c=17.3 /sin(65)*sin(50)

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

#7.
Mathon mener naturligvis:

c = [17.3 /sin(65)]*sin(50)

..i sidste linje. :)

Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.