Matematik

vektor regning!!!

21. november 2006 af ASLAK (Slettet)
Hejsa..der er ikke lige nogle der kan forklare hvad man skal gøre i følgende opgave:

Bestem tallene s og t, således, at c=sa+tb, når
a=(1,-2) , b=(2,4) , c=(-5,-22)

Hvad skal man starte med at gøre???

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2006 af mathon

c = s*a + t*b

(-5,-22) = s*(1,-2) + t*(2,4)
eller

-5 = s + 2t
-22 = -2s + 4t.....som du løser!

Svar #2
21. november 2006 af ASLAK (Slettet)

jeps...
fik det til:

t=-4 og s=3

Tusind tak for hjælpen.

Lige en sidste ting; hvordan fandt du frem til følgende:

-5 = s + 2t
-22 = -2s + 4t.....som du løser!

var det fordi du sagde alle x'koordinater for sig og alle y-koordinater for sig.???

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2006 af mathon

...et reelt tal k gange en vektor a=(a1,a2)

b = k*a = (k*a1,k*a2)
og
|b| = |k|*|a| = |k|*sqr(a1^2 + a2^2)

..du bør måske genlæse mat-bogens kapitel om vektorer..

for at genopfriske, hvorfor

jeg "sagde alle x'koordinater for sig og alle y-koordinater for sig"

Skriv et svar til: vektor regning!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.