Matematik
Hjælp
22. november 2006 af
cxe22xhe (Slettet)
Hej allesammen.
Jeg skal lave nogle små opgaver omkring differntial regning - og egentlig synes jeg det er meget let, men kan ikke helt regne de her ud. Så ville være glad for noget hjælp. På forhånd tusinde tak:)
De er som følger:
a) I hvilke punkter har f(x)=x^3-9x^2+12 vandret tangent?
b) I hvilket punkt har f(x) tangenten y = -27x+39?
og
1) Bestem a slådes at funktionen g(x) =x^2+a+e^(x-1) har y = 3x+1 som tangent.
2) Bestem b således at h(x)=x^2+bx+4 har y = 2x+2 som tangent.
Med de her opgaver er jeg på bar bund. Igen på forhånd tak.
Jeg skal lave nogle små opgaver omkring differntial regning - og egentlig synes jeg det er meget let, men kan ikke helt regne de her ud. Så ville være glad for noget hjælp. På forhånd tusinde tak:)
De er som følger:
a) I hvilke punkter har f(x)=x^3-9x^2+12 vandret tangent?
b) I hvilket punkt har f(x) tangenten y = -27x+39?
og
1) Bestem a slådes at funktionen g(x) =x^2+a+e^(x-1) har y = 3x+1 som tangent.
2) Bestem b således at h(x)=x^2+bx+4 har y = 2x+2 som tangent.
Med de her opgaver er jeg på bar bund. Igen på forhånd tak.
Svar #1
22. november 2006 af sigmund (Slettet)
ad a) Find de steder, hvor f'(x) = 0.
ad b) Find det sted, hvor f'(x) = -27.
ad 1) Find først x0, således at g'(x0) = 3. Løs dernæst ligningen g(x0) = y(x0).
ad 2) Samme fremgangsmåde som i 1).
ad b) Find det sted, hvor f'(x) = -27.
ad 1) Find først x0, således at g'(x0) = 3. Løs dernæst ligningen g(x0) = y(x0).
ad 2) Samme fremgangsmåde som i 1).
Skriv et svar til: Hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
