Matematik

Differential

23. november 2006 af mani4ever (Slettet)
Hej :)

Jeg har blækregning for til i dag, men fik tilladelse til at aflvere den i morgen. Jeg har lavet alle opgaver undtagen én, den giver mig virkelig problemer.

http://www.peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=13453


Jeg håber i kan hjælpe, og på forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2006 af Lurch (Slettet)

Hvad er problemet?

Svar #2
23. november 2006 af mani4ever (Slettet)

1#:

Altså når jeg har aflæst de forskellige punkter, hvad gør jeg så?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2006 af Lurch (Slettet)

ok, så du har aflæst differentialkvotienterne (husk dette er den lokale hældning på grafen, IKKE funktionsværdien!)

nu skal du finde tangenter i x-værdierne -3, -1 og 1
Du kender jo hældningen, den har du aflæst. Du kender x, og f(x) kan du også aflæse.
tangenligningen er

y=f'(x0)(x-x0) + f(x0)

her er f'(x0) din hældning
(x0,f(x0)) dit punkt

Svar #4
23. november 2006 af mani4ever (Slettet)

#3:

Nej, jeg har ikke aflæst differentialkvotienterne. Hvordan gør jeg det?

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2006 af Lurch (Slettet)

du skal i gang med at bruge linealen!
Du skal måle den lokale stigning, som var det stigningen for en ret linie.
Se i din bog angående sekanthældning feks.

Svar #6
23. november 2006 af mani4ever (Slettet)

#5:

Det gør jeg så, og vender så senere tilbage :)

Så når jeg har fundet hældningen, gør jeg bare det som du har sagt #3.

Jeg skal ikke mere efter det vel?

Svar #7
23. november 2006 af mani4ever (Slettet)

Jeg har valgt punkterne på den rette linie :
(4,2) og (3,0)

Hældningen:
As = Y1-Y2/X1-X2 = (2-0)/(3-2) = 2

kan det være rigtigt?
Er selv usikker.


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. november 2006 af Lurch (Slettet)

Det passer nogenlunde med hældningen i f(3). så skal du abre gøre det samme med de andre punkter der spørges om. Sørg for a den linie du tegner ligger omkring det relevante punkt

Skriv et svar til: Differential

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.