Matematik
Differentialregning
23. november 2006 af
gymelev99 (Slettet)
Lige en lille en til de små grå ;) (eller noget :D)
Grafen for funktionen med forskrift
f(x) = ln(x)+2x
har en tangent t med stigningstal 4.
Bestem ved håndkraft en ligning for tangenten t.
Tangenten t skærer koordinatsystemets akser i to punkter der betegnes A og B.
Bestem ved håndkraft arealet af trekant AOB, hvor O er koordinatsystemets begyndelsespunkt.
Grafen for funktionen med forskrift
f(x) = ln(x)+2x
har en tangent t med stigningstal 4.
Bestem ved håndkraft en ligning for tangenten t.
Tangenten t skærer koordinatsystemets akser i to punkter der betegnes A og B.
Bestem ved håndkraft arealet af trekant AOB, hvor O er koordinatsystemets begyndelsespunkt.
Svar #1
23. november 2006 af gymelev99 (Slettet)
Har prøvet mig frem, men får at arealet er et negativt tal og synes ikk rigtigt det kunne passe :S
Svar #2
23. november 2006 af gymelev99 (Slettet)
Okay, har nu fået arealet til flg.:
De to punkter er hermed (0,423287;0) og (0;-1,69315)
Areal af trekant= 0,5·h·g
Vi ved at det ene punkt ligger i (0,0) mens det to andre ligger i (0,423287;0) og (0;-1,69315)
, så ved vi også at trekanten er retvinklet og derfor er stykket fra (0,0) til (0;-1,69315)højden mens stykket fra (0,0) til (0,423287;0) er grundlinien.
Så kan vi udregne at arealet af trekanten bliver:
A(AOB)= 0,5·1,69315· 0,423287=0,358344
Skriv et svar til: Differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
