Matematik

differentialregning

24. november 2006 af kuldioxid (Slettet)
hej er det her rigtigt..

jeg har skulle finde f'(x) for f(x)=5*ln(x)-x+6, og jeg fået den til:

f'(x)= (1/x^5)-1

jeg regne videre med den så vil være sikker på at den er rigtig, så er dette rigtigt..?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2006 af elev2088 (Slettet)

Hvorfra får du det leddet 5*ln(x) til (1/x^5).. jeg ville mene det var
f(x)=5*ln(x)
f'(x)=5*(1/x)=5/x

dermed ville det hele være: f'(x)=5/x-1

Svar #2
24. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

udtrykker man ikke 5*ln(x) som ln(x^5).. derfra..

Svar #3
24. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

jeg ka jo ikke lade være med at gøre noget ved 5 tallet.. ka jeg.. ved det ik helt..

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2006 af mathon

f(x)=5*ln(x)-x+6

f'(x)= 5*1/x-1 = 5/x+1

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2006 af mathon

f'(x)= 5*(1/x) - 1 = 5/x + 1, så ingen tvivl forhåbentlig er mulig!

Svar #6
24. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

mener du ikke 5/x-1..? men hvorfor ka jeg ikke gøre det på min måde.. den ser da rigtigt nok ud for mig..

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2006 af mathon

f(x)=5*ln(x)-x+6 = ln(x^5)-x+6 - hvis du insisterer!

f'(x) = 1/(x^5)*(x^5)' - 1

f'(x) = 1/(x^5)*5x^4 - 1

f'(x) = (5x^4)/(x^5)* - 1

f'(x) = 5*(x^(4-5)) - 1

f'(x) = 5*x^(-1) - 1

f'(x) = 5*1/x - 1

f'(x) = 5/x - 1



#4 og #5

f'(x)= 5*1/x-1 = 5/x+1 --> f'(x)= 5*(1/x)-1 = 5/x - 1

Svar #8
24. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

tak for hjælpen..

Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.