Matematik

Graf - ligning

28. november 2006 af Sannaen (Slettet)
1)plot disse grafer: f(x)=x+4 og g(x)=2-x

Dette har jeg gjort. Så finder jeg Intersectionspunktet.
Det er -1(x) og 3(y)

Mellem -4 og 4

2) I denne opgave har jeg så kun én ligning, oggaven lyder således igen, at grafen skal plottes.

f(x)=3x^2+10x-8

mellem -5 og 3

Jeg kan jo ikke udregne Intersectionspunktet på denne graf, da den jo er ene og alene. Hvad gør jeg så? Udregner hvor den skærer på x-aksen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2006 af Lurch (Slettet)

Hvad står der i opgaven du skal ?
2) måske der tænkes du skal finde "intersect" med 1. aksen, altså nulpunkterne

Svar #2
28. november 2006 af Sannaen (Slettet)

#1 der står kun: Plot a graph of the function f(x)=3x^2+10x-8 for values of x between -5 and 3. Hence solve the equation 3x^2+10x-8

Hvad mener du helt præcist med nulpunkterne?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2006 af Lurch (Slettet)

Du skal plotte grafen for f(x) i intervallet x[-5:3]. Dette gør enten på din lommeregner eller på papiret ved at beregne forskellige værdier.
Så står der du skal løse 3x^2+10x-8, hvilket betyder du skal finde nulpunkterne (der hvor f(x) skær 1. aksen)
altså
f(x)=0
3x^2+10x-8 = 0
en andengrads ligning

Svar #4
28. november 2006 af Sannaen (Slettet)

har plottet grafen. Har løst liningen.
1. aksen ? er det x-aksen?

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2006 af Lurch (Slettet)

yes, 1. aksen er x-aksen

Skriv et svar til: Graf - ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.