Engelsk
Rettelse til i morgen!
29. november 2006 af
Hans4444 (Slettet)
Nogen som vil rette fejlene i den engelske version (der hvor jeg har skrevet noget) ud fra den danske tekst.
Dansk:
Helte før og nu
Horatio Nelson er en af de personligheder mange opfatter som en sand engelsk helt. Men helte er anderledes i vor tid. I hvert fald hvis medierne afspejler virkeligheden. I dag er det sportsstjerner og berømtheder fra fjernsynet, der bliver dyrket som helte og ikke så meget mennesker, der kæmper for større politiske sager.
Det kan være svært at acceptere de nye idoler. Den ældre generation, som tænker tilbage på 2. Verdenskrig og de helte, de husker fra den tid, undrer sig over, at et popidol og en Robinson-deltager nærmest tilbedes af deres børnebørn. Dagens mediehelt kæmper nok mere for sin egen udødelighed end for nationens frelse, og det er tankevækkende, at de sidste oplysninger om Big Brother deltagerne er så vigtige, at offentligheden skal se dem på forsiden af aviserne.
Penge er også en vigtig faktor. Hvis investorerne synes økonomien ser fornuftig ud, investerer de, og deres penge er med til at skabe de nye helte. Sport har længe været et område, der skaber helte, men med de store økonomiske interesser, der er involveret nutildags, er en VM sejr den direkte vej til heltestatus. Hjembyen arrangerer heltemodtagelse, tilskuerne jubler, orkesteret spiller, og familien interviewes.
Men samfundet bekymrer sig ikke voldsomt meget om heltenes skæbne, når medaljerne først er overrakt. Det kan være svært at være helt, når alle hurtigt glemmer en i mængden af nyheder, der hele tiden ændrer sig. Pludselig og måske ufortjent berømmelse er ingen ny opfindelse, men de brede lag er nok mere troløse i dag.
Engelsk:
Hvorfor?
d. 29-11-2006 kl. 16:16 af Hans4444 (Adjunkt)
Nedenstående tekst har nogle rettelser, men hvorfor? Nogen som kan hjælpe med at rette og måske forklare lidt også.
Tekst:
Heroes Now and Then
Horatio Nelson is one of the personalities many see as a true English hero. But heroes are different in our time, at least if the media reflect the reality. Today it is sports stars and celebrities from the television, who are idolized as heroes and ___not as much as____ people, who are fighting for larger political causes.
It can be difficult to accept the new idols. The older generation, who is thinks back on the Second World War and the heroes, they remember from that time, (wonder) why a pop idol and a Robinsoncompetitor are almost worshipped by their grandchildren. Today’s media hero probably fights a lot more for his own immortality than the /nation’s/ salvation, and it is thought-provoking that the latest information about the Big Brother-competitors (are) that important that the public demands to see (them) on the /newspapers’/ front page. Money is also an important factor. If the investors think that the economy looks sensible they invest and their money thereby (help) create new heroes. Sport has for a long time been a field, which creates heroes, but with the big economical interests involved nowadays, a World Cup victory has become the direct way to hero status. The hometown prepares a hero’s welcome; spectators are cheering, and the family is interviewed.
But society does not care much about the fate of the heroes, when the medals have been presented. It can be difficult being a hero, when everybody forgets you quickly in the quantity of constantly changing news. Sudden and perhaps undeserved fame (are) no new invention, but the ___wide layers____ are probably more faithless today.
// = ejefald
()=kongurens
__ord___ = andet ord
På forhånd tak.
Dansk:
Helte før og nu
Horatio Nelson er en af de personligheder mange opfatter som en sand engelsk helt. Men helte er anderledes i vor tid. I hvert fald hvis medierne afspejler virkeligheden. I dag er det sportsstjerner og berømtheder fra fjernsynet, der bliver dyrket som helte og ikke så meget mennesker, der kæmper for større politiske sager.
Det kan være svært at acceptere de nye idoler. Den ældre generation, som tænker tilbage på 2. Verdenskrig og de helte, de husker fra den tid, undrer sig over, at et popidol og en Robinson-deltager nærmest tilbedes af deres børnebørn. Dagens mediehelt kæmper nok mere for sin egen udødelighed end for nationens frelse, og det er tankevækkende, at de sidste oplysninger om Big Brother deltagerne er så vigtige, at offentligheden skal se dem på forsiden af aviserne.
Penge er også en vigtig faktor. Hvis investorerne synes økonomien ser fornuftig ud, investerer de, og deres penge er med til at skabe de nye helte. Sport har længe været et område, der skaber helte, men med de store økonomiske interesser, der er involveret nutildags, er en VM sejr den direkte vej til heltestatus. Hjembyen arrangerer heltemodtagelse, tilskuerne jubler, orkesteret spiller, og familien interviewes.
Men samfundet bekymrer sig ikke voldsomt meget om heltenes skæbne, når medaljerne først er overrakt. Det kan være svært at være helt, når alle hurtigt glemmer en i mængden af nyheder, der hele tiden ændrer sig. Pludselig og måske ufortjent berømmelse er ingen ny opfindelse, men de brede lag er nok mere troløse i dag.
Engelsk:
Hvorfor?
d. 29-11-2006 kl. 16:16 af Hans4444 (Adjunkt)
Nedenstående tekst har nogle rettelser, men hvorfor? Nogen som kan hjælpe med at rette og måske forklare lidt også.
Tekst:
Heroes Now and Then
Horatio Nelson is one of the personalities many see as a true English hero. But heroes are different in our time, at least if the media reflect the reality. Today it is sports stars and celebrities from the television, who are idolized as heroes and ___not as much as____ people, who are fighting for larger political causes.
It can be difficult to accept the new idols. The older generation, who is thinks back on the Second World War and the heroes, they remember from that time, (wonder) why a pop idol and a Robinsoncompetitor are almost worshipped by their grandchildren. Today’s media hero probably fights a lot more for his own immortality than the /nation’s/ salvation, and it is thought-provoking that the latest information about the Big Brother-competitors (are) that important that the public demands to see (them) on the /newspapers’/ front page. Money is also an important factor. If the investors think that the economy looks sensible they invest and their money thereby (help) create new heroes. Sport has for a long time been a field, which creates heroes, but with the big economical interests involved nowadays, a World Cup victory has become the direct way to hero status. The hometown prepares a hero’s welcome; spectators are cheering, and the family is interviewed.
But society does not care much about the fate of the heroes, when the medals have been presented. It can be difficult being a hero, when everybody forgets you quickly in the quantity of constantly changing news. Sudden and perhaps undeserved fame (are) no new invention, but the ___wide layers____ are probably more faithless today.
// = ejefald
()=kongurens
__ord___ = andet ord
På forhånd tak.
Svar #1
29. november 2006 af -Zeta- (Slettet)
<i>Bud på fejlene</i>
ikke nær så meget --> (evt.) not nearly as much (engelsk vending)
eller måske, 'not that much'?
the Big Brother-competitors are --> the Big Brother-competitors is (pga. 'the information')
help --> helps
Sudden and perhaps undeserved fame are --> Sudden and perhaps undeserved fame is
ikke nær så meget --> (evt.) not nearly as much (engelsk vending)
eller måske, 'not that much'?
the Big Brother-competitors are --> the Big Brother-competitors is (pga. 'the information')
help --> helps
Sudden and perhaps undeserved fame are --> Sudden and perhaps undeserved fame is
Svar #2
29. november 2006 af Katrine (Slettet)
Today it is sports stars and celebrities from the television, who are idolized as heroes and ___not as much as____ people, who are fighting for larger political causes.
Du kunne sige "who are idolized as heroes compared to people, who are.."
Pas på med din "larger political causes". Man bruger ikke falsk komparativ på engelsk (En bedre middag, en større begivenhed osv).
The older generation, who is thinks back on the Second World War and the heroes, they remember from that time, (wonder) why a pop idol and a Robinsoncompetitor are almost worshipped by their grandchildren.
Du skal enten slette "is" eller skrive "is thinking of" Det hedder altså "of" og ikke "on".
"wonder" skal være "wonders", da det leder tilbage til generation.
"Robinsoncompetitor" bør være i to ord.
"his own immortality than the /nation’s/ salvation"
the salvation of the nation. Man bruger 's genitiv (ejefald) ved personer, dyr og ved faste vendinger. Ved ting og bygninger bruger man oftest en "of" konstruktion. (The man's car, the colour of the car)
"that important that the public demands to see (them) on the /newspapers’/ front page"
"them" skal jo lede tilbage til "information" som er ental.
Mht "newspaper's" så skal du bruge "of the newspaper" jf. ovenstående forklaring.
"invest and their money thereby (help) create"
Det lyder tosset, men på engelsk er penge utælleligt og derfor i ental.
"the ___wide layers____ are probably more faithless today"
Jeg ved ikke, hvad du mener, så kan derfor ikke komme med et bud på et andet ord.
Du kunne sige "who are idolized as heroes compared to people, who are.."
Pas på med din "larger political causes". Man bruger ikke falsk komparativ på engelsk (En bedre middag, en større begivenhed osv).
The older generation, who is thinks back on the Second World War and the heroes, they remember from that time, (wonder) why a pop idol and a Robinsoncompetitor are almost worshipped by their grandchildren.
Du skal enten slette "is" eller skrive "is thinking of" Det hedder altså "of" og ikke "on".
"wonder" skal være "wonders", da det leder tilbage til generation.
"Robinsoncompetitor" bør være i to ord.
"his own immortality than the /nation’s/ salvation"
the salvation of the nation. Man bruger 's genitiv (ejefald) ved personer, dyr og ved faste vendinger. Ved ting og bygninger bruger man oftest en "of" konstruktion. (The man's car, the colour of the car)
"that important that the public demands to see (them) on the /newspapers’/ front page"
"them" skal jo lede tilbage til "information" som er ental.
Mht "newspaper's" så skal du bruge "of the newspaper" jf. ovenstående forklaring.
"invest and their money thereby (help) create"
Det lyder tosset, men på engelsk er penge utælleligt og derfor i ental.
"the ___wide layers____ are probably more faithless today"
Jeg ved ikke, hvad du mener, så kan derfor ikke komme med et bud på et andet ord.
Skriv et svar til: Rettelse til i morgen!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
