Matematik

Potensfunktion

02. december 2006 af Mariposa88 (Slettet)
Jeg skal løse en ligning, men kan simpelthen ikke huske hvordan man gør det.

Jeg har forskriften f(x) = 52,8245*x^-4,4

Hvordan kan jeg udregne f(x) = 2000?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2006 af eightx2 (Slettet)

2000 = 52,8245x^(-4,4)

Regn lidt og brug logaritmeregnereglerne.

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2006 af Benjamin. (Slettet)

2000 = 52,8245*x^-4,4
<=> 2000/52,8245 = x^-4,4
<=> x = (2000/52,8245)^(-1/4,4)

Svar #3
02. december 2006 af Mariposa88 (Slettet)

#2
Logaritmereglerne, det var dét jeg ikke kunne huske. Min lærer nåede aldrig at få dem forklaret for os :S
Gider du ikke lige skrive dem, så er du rar?

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2006 af sigmund (Slettet)

#3,

Reglerne er:

ln(x^a) = a*ln(x),

ln(a*b) = ln(a) + ln(b) og

ln(a/b) = ln(a) - ln(b).

Svar #5
02. december 2006 af Mariposa88 (Slettet)

Genialt. Tak :D

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. december 2006 af allan_sim

Logaritmeregnereglerne er dog unødvendige her, som det fremgår af svar #2.

Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.