Fysik

el-lære

03. december 2006 af Unce (Slettet)
Hej alle. jeg sidder fast ved en opg. hvis i lige kan hjælpe.

en strømkreds har modstanden R1 og strømstyrken 2,0A. strømmen falder til 1,6A fordi der tilføjes en modstand på 3.00 Ohm i serie med R1. hvor stor er R1.

på forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2006 af Lurch (Slettet)

prøv at skriv de to situationer op matematisk (ohms lov)

Svar #2
03. december 2006 af Unce (Slettet)

U=R1*2,0A

U=3,00 ohm*1,6A

sætter jeg så U ind i den øverste??

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2006 af Lurch (Slettet)

næsten rigtigt. Husk at læs opgaven nøje. Der står en EKSTRA modstand TILFØJES, så modstand r1 er der stadig

U=R1*2,0A

U=(R1+3,00 ohm)*1,6A

men ellers rigtig tankegang !

Svar #4
03. december 2006 af Unce (Slettet)

(R1+3,00 ohm)*1,6A=R1*2,0A

R1=(R1+3,00 ohm)*1,6A/2.0A

det vel det :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2006 af Lurch (Slettet)

husk altid at læs opgaven nøje. Der står feks også at det er en serieforbindelse, hvilket betyder man kan lægger modstandende sammen som jeg har gjort. Havde der stået parallelforbindelse havde svaret været anderledes

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. december 2006 af Lurch (Slettet)

ja, næsten. du skal jo isolere R1 fuldstændigt. Det har du ikke gjort.

Svar #7
03. december 2006 af Unce (Slettet)

R1=(R1+3,00 ohm)*1,6A/2.0A

samler jeg så R1 på en side eller??

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. december 2006 af Lurch (Slettet)

yeps

Skriv et svar til: el-lære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.