Matematik
Koordinatsæt - HJÆLP
03. december 2006 af
tralalalala (Slettet)
To linjer l og m er bestemt ved
l) y = ½x+5
m) y = -½x+1
Skæringspunktet mellem l og andenaksen kaldes P.
Skæringspunktet mellem m og andenaksen kaldes Q.
Skæringspunktet mellem l og m kaldes R.
Disse linjer danner sammen med andenaksen en trekant.
Beregn koordinatsættet til skæringspunktet mellem højden fra P og siden QR.
- Hvordan gøres dette, for da det er højden, kan man jo ikke bruge formlen for midtpunktet på en ret linje |RQ|. Hvordan regner man sig frem til koordiansættet her??
l) y = ½x+5
m) y = -½x+1
Skæringspunktet mellem l og andenaksen kaldes P.
Skæringspunktet mellem m og andenaksen kaldes Q.
Skæringspunktet mellem l og m kaldes R.
Disse linjer danner sammen med andenaksen en trekant.
Beregn koordinatsættet til skæringspunktet mellem højden fra P og siden QR.
- Hvordan gøres dette, for da det er højden, kan man jo ikke bruge formlen for midtpunktet på en ret linje |RQ|. Hvordan regner man sig frem til koordiansættet her??
Svar #1
03. december 2006 af ibibib (Slettet)
Du skal udnytte at højden står vinkelret på siden, dvs. at produktet af de to hældninger er -1.
Svar #2
03. december 2006 af tralalalala (Slettet)
og hvad så når jeg har fundet ud af at hældningen er 2x, havd med skæring på y-aksen, hvorn finder man det og hvrdan finder man koordinatsættet?
Skriv et svar til: Koordinatsæt - HJÆLP
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
