Matematik
Beregning af vinkler?
03. december 2006 af
træning (Slettet)
Hvordan beregner jeg vinklerne i to trekanter?
Jeg har disse oplysninger til rådighed:
1. trekant:
a = 72,7 cm
b = 42 cm
c = 84 cm
2. Trekant
a1 = 8,99
b1 = 15,6
c1 = 18
- Hvordan beregner jeg alle vinklerne i disse to trekanter?
Jeg har disse oplysninger til rådighed:
1. trekant:
a = 72,7 cm
b = 42 cm
c = 84 cm
2. Trekant
a1 = 8,99
b1 = 15,6
c1 = 18
- Hvordan beregner jeg alle vinklerne i disse to trekanter?
Svar #1
03. december 2006 af rikshan (Slettet)
Hej
Jeg går ud fra at du har en bog om ensvinklede i matematik.
Se på eksemplerne i grundbogen der kan hjælpe.
http://lektier.org/Ensvinklede_Trekanter
Svar #2
03. december 2006 af LineAndersen95 (Slettet)
cos v = hosliggende / hyp
sin v = modstående / hyp
tan v = modstående / hosliggende
Med disse formler kan du beregne vinklerne!
husk at isolere v fx v = tan ^-1 (mod / hos)
sin v = modstående / hyp
tan v = modstående / hosliggende
Med disse formler kan du beregne vinklerne!
husk at isolere v fx v = tan ^-1 (mod / hos)
Skriv et svar til: Beregning af vinkler?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
