Matematik
Bestem a, b og c i et andengradspolynomium
06. december 2006 af
mille111 (Slettet)
Jeg har en matematik aflevering hvor der er en opgave som bliver ved med at drille mig... opgaven lyder således:
Et andengradspolynomium f er bestemt ved:
F(x)= ax^2+bx+c
Det oplyses, at f har nulpunkterne -2 og 4, samt at
f(1)=4,5
Bestem tallene a,b og c??????????
Jeg tror at man skal faktorisere a og derefter bruge toppunktsformlen men er ikke sikker... så hvis nogen kender en måde at gøre det på vil jeg meget gerne se den:)
Et andengradspolynomium f er bestemt ved:
F(x)= ax^2+bx+c
Det oplyses, at f har nulpunkterne -2 og 4, samt at
f(1)=4,5
Bestem tallene a,b og c??????????
Jeg tror at man skal faktorisere a og derefter bruge toppunktsformlen men er ikke sikker... så hvis nogen kender en måde at gøre det på vil jeg meget gerne se den:)
Svar #1
06. december 2006 af ibibib (Slettet)
Faktorisering er korrekt
f(x) = a(x-x1)·(x-x2), hvor x1 og x2 er nulpunkterne.
f(x) = a(x-x1)·(x-x2), hvor x1 og x2 er nulpunkterne.
Svar #2
06. december 2006 af mille111 (Slettet)
men kan stadig ikke helt forstå hvordan jeg udregner a???
Svar #3
06. december 2006 af ibibib (Slettet)
Derefter indsætter du punktet f(1)=4,5:
4,5 = a(x+2)(x-4)
4,5 = a(x+2)(x-4)
Skriv et svar til: Bestem a, b og c i et andengradspolynomium
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
