Matematik

Haster lidt :D

06. december 2006 af Pelle89 (Slettet)
heys mennesker jeg har sku fået en opgave jeg ikke lige kan greje kan jeg få et hint.

løs ligningen ved hjælp af omskrivning.

log(x+3)=1-log(x)

håber i kan give mig et hurtigt hint,,, og TI 89 er ikke et hint :P

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2006 af sigmund (Slettet)

Sig

10^log(x+3) = 10^(1-log(x)) = 10*10^(-log(x)).

Svar #2
06. december 2006 af Pelle89 (Slettet)

hmm.. kan sku ikke lige se hvorfor det tredje = giver mening, men ja klart at jeg skal opløfte logaritmerne væk :D

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2006 af dnadan (Slettet)

Sig først:
log(x+3)=1-log(x) <=>
log(x+3)+log(x)=1
benyt nu reglen:
log(ab)=log(a)+log(b)
Når dette er gjort benytter du så at:
10^(log(x))=x

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2006 af mathon

forstod du #3?

Skriv et svar til: Haster lidt :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.