Matematik
Ligebenet trekant
09. december 2006 af
Christian90 (Slettet)
Jeg har et spørgsmål til en opgave som lyder:
Trekant ABC er en ligebenet trekant med topvinkel A = 30 grader. Grundlinjen a = 8.4
Beregn Vinkel B og C
Nogen som kan hjælpe mig med at løse den ? .
Trekant ABC er en ligebenet trekant med topvinkel A = 30 grader. Grundlinjen a = 8.4
Beregn Vinkel B og C
Nogen som kan hjælpe mig med at løse den ? .
Svar #1
09. december 2006 af -Zeta- (Slettet)
Vinkelsummen i en trekant er 180 grader. Vinkel B og C er lige store. Hvad kan du bruge det til?
Svar #2
09. december 2006 af -Zeta- (Slettet)
Ergo, har vinkel B og C, 150º "til deling".
- Dvs. 75º til dem hver, når de er lige store.
(180º - 30º)/2 = 75º
- Dvs. 75º til dem hver, når de er lige store.
(180º - 30º)/2 = 75º
Skriv et svar til: Ligebenet trekant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
