Matematik

Vilkårlig trekant.

09. december 2006 af kenano (Slettet)
Jeg har en vilkårlig trekant, med to bekendte sider på
a = 11,7 og b = 8,1 + én bekendt vinkel - Vinkel C = 121grader.

Kan nogen hjælpe mig med at beregne længden af siden AB og vinkel A og vinkel B?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

Siden AB kan findes vha. cosinusrelationen.

Vinkel A og B kan herefter findes vha. sinusrelationen.

Svar #2
09. december 2006 af kenano (Slettet)

Hvordan findes siden AB vha. cosinusrelationen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

AB² = a² + b² - 2*a*b*cos(C)

AB = sqrt[a² + b² - 2*a*b*cos(C)]

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

AB svarer jo til siden c.

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2006 af Malfoy (Slettet)

Zeta, kunne du hjælpe mig med dette indlæg:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=287897

Svar #6
09. december 2006 af kenano (Slettet)

Okay tak.

Mht. vinkel A og vinkel B.. kan jeg så bare sige a/b?

Svar #7
09. december 2006 af kenano (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. december 2006 af dnadan (Slettet)

#6
Benyt sinusrelationen, som siger:
sin(A)/a=Sin(B)/b=Sin(C)/c

Svar #9
09. december 2006 af kenano (Slettet)

Problemet er jeg ikke ved, hvilke tal jeg skal indsætte?

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

Sinusrelationen:

sinC/AB = sinA/a

...A isoleres...

sinA = sinC*a/AB

A = arcsin(sinC*a/AB)

...indsættes dine værdier fås...

A = arcsin(sin(121º)*11,7/AB)

A = ...?

Herefter kan vinkel C findes, da vinkelsummen jo som bekendt er 180º i en reel trekant.

C = 180º - 121º - A

C = ...?

Skriv et svar til: Vilkårlig trekant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.