Matematik

en trekant opg

10. december 2006 af Amaana (Slettet)
Hej alle!

Jeg skal lige have lidt hjælp med denne opgave:

Beregn de ubekendte stykker i trekantet ABC, når A= 62 grader, a=15 og b= 7.

Jeg ved ikke, hvordan man kommer igang med at løse den her opgave. Jeg har prøvet det. Hvis det var en retvinkel trekant ville det være lidt nemmere. Håber I kan hjælpe mig.

På forhånden mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2006 af mathon

da <B ligger overfor en mindre side end <A, er den mindre end 62 grader:

sin(B) = 7*sin(62)/15

så er der "taget hul"......

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

sinA/a = sinB/b

sinA*b/a = sinB

B = sin^(-1)(sinA*b/a)

---------------

C = 180º - A - B

---------------

c/sinC = a/sinA

c = a*sinC/sinA


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2006 af mathon

c = 7*cos(62)+15*cos(B)

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

Bemærk, der er to løsninger.

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2006 af Hanibal (Slettet)

sin(62)/15=sin(B)/7 giver...
... B=asin(7·sin(62)/15)

C=180°-(67°+B)

c/sin(C)=15/sin(62) giver...
...c=15·sin(C)/sin(62)

mvh

Hanibal

Svar #6
10. december 2006 af Amaana (Slettet)

Tusind tak for jer. I er meget hjælpesomme.

Kan I fortælle mig hvordan man kan blive dygtigt til matematik, altså er der en god studieteknik, som hjælper til mat. opgaver?

Jeg kan godt lide matematik, men nu er det pludselig svært for mig, før var jeg ikke dårlig til det.

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. december 2006 af mathon

#4
hvis a havde været mindre end 7, havde der været to løsninger.

Dette er IKKE tilfældet, hvorfor der
kun er én løsning

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

#7.
My bad. :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. december 2006 af Hanibal (Slettet)

Det er vigtigt at du spørger din lærer hvad du kan bruge matematikken til! Derfor bør alle opgaver tage udgangspunkt i den verden som vi lever i. F.eks kunne ovenstående være et eksempel på et spær på en bygning som du skulle konstruerer som tømrer. Matematik er et hjælperedskab til at løse de problemer der kan opstå i den hverdag vi lever i!

Mvh

Hanibal

Svar #10
10. december 2006 af Amaana (Slettet)

Okay #9, men mit spørgsmål er hvordan kan man blive dygtig til matematik. Jeg ved godt at det er et dum spørgsmål. Men jeg kan godt lide at blive god til matematik, det håber jeg i hvert fald.

Brugbart svar (0)

Svar #11
10. december 2006 af mathon

#7 forbedres til:

hvis a havde været mindre end 7 og større end 7*sin(62), havde der været to løsninger.

Skriv et svar til: en trekant opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.