Matematik

Procent med timer, minutter og sekunder

10. december 2006 af SnuZZer (Slettet)
Hej.
Hvordan kan man regne ud hvor mange procent vi mangler til d. 24. december, hvis man tager timer, minutter og sekunder med?
Hvis vi siger at det nu er d. 10. december og klokken er 19:57:15 og vi så vil finde til d. 24. december 19:00:00, hvordan kan man så regne ud hvor mange procent vi mangler?

Tager man fra i dag og til den 24. må det være sådan:
10 * 100 / 24

Det lyder umiddelbart ret simpelt, men jeg kan ikke få mit hovede drejet til det.

På forhånd tak.
- Simon

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2006 af silberbauer (Slettet)

Det kommer an på så meget. Er det fra den første dec du vil finde, eller er det fra den 1. januar??
Hvis du vil regne ud hvor mange procent vi mangler fra lige nu til jul, er det 100 %.

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2006 af downunderII (Slettet)

hvis det er fra 1.dec:

(10/24) * 100 så finder du hvordan procent der er gået af december.

Svar #3
10. december 2006 af SnuZZer (Slettet)

Hej.
Ja, jeg fik mig hvist ret dårligt formuleret.
Jeg vil regne det fra d. 1. december.

- Simon

Svar #4
10. december 2006 af SnuZZer (Slettet)

Hej.
Ja, præcis, men jeg kunne også godt tænke mig at flette timer, minutter og sekunder ind i det.

- Simon

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2006 af downunderII (Slettet)

sekunder i et døgn.
24 * 60 * 60 = sekunderX

antal sekunder i 24 dage.
24 * sekunderX = totalsek

sekunder i ti dage.
24 * 60 * 60 = sekundervar

antal sekunder i 10 dage.
10 * sekundervar = 10sekunder

Udregning.
(10sekunder/totalsek) * 100 = reslutat



Svar #6
11. december 2006 af SnuZZer (Slettet)

Hej.
Mener du noget a la dette?

Dato * 3600/(24 * 3600) * 100;

Det giver det samme hvert sekund. Det skulle jo gerne blive et lidt mindre tal hvert sekund.

- Simon

Svar #7
11. december 2006 af SnuZZer (Slettet)

Hej.
Jeg har igen prøvet mig lidt frem og jeg tror at det er sådan:
(Dato * 3600 + Timer * 3600 + Minutter * 60 + Sekunder)/154800 * 100

Altså - Hvis vi siger at det i dag er d. 11. december 07:19:15 og vi vil regne det ud til d. 24. december 19:00:00 (154800 sekunder):
(11 * 3600 + 7 * 3600 + 19 * 60 + 15)/154800 * 100

Det synes jeg ser meget rigtigt ud.

- Simon

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. december 2006 af downunderII (Slettet)

#5 svar. Er det helt rigtig tror jeg ellers må du sende opgave til [email protected]

Mener at den her linje i din formel er forkert.

(11 * 3600 + 7 * 3600 + 19 * 60 + 15)

det skal nok bare se sådan ud her

100-((11*3600/154800)*100) = med sekunder tilbage til jul

Svar #9
11. december 2006 af SnuZZer (Slettet)

Hej.
Jeg prøver lige at se på det, men ovenstående er i hvert fald ikke rigtigt for lige nu giver det:
39.3843669250646%

Og vi er jo ikke engang halvvejs :-)

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. december 2006 af downunderII (Slettet)

Det er fordi at det skal hedde sådan her i stedet for.
Det er min fejl.
Total sekunder regnes:
24dage * 24timer * 60min * 60sek = 2073600 sekunder

Tid gået indtil i dag i sekunder:
11dage * 24timer * 60min * 60sek = 950400 sekunder

Så kan du finde procent som er gået:
(Tid gået indtil i dag/Total sekunder) * 100

Så kan du finde procent som er tilbage:
100 -((Tid gået indtil i dag/Total sekunder) * 100)

Svar #11
11. december 2006 af SnuZZer (Slettet)

Hej.
Jeps, sådan her så ved jeg hvor mange procent der er til juleaften, men det jeg skal komme frem til er jo et facit som bliver mindre for hvert sekund så jeg må skulle plusse timer, minutter og sekunder til.
Så det skal regnes til d. 24. december 19:00:00 - der går det hen og bliver lidt mere indviklet for mig.

((Dato * 24 * 60 * 60) / (24 * 24 * 60 * 60)) * 100;

- Simon

Svar #12
11. december 2006 af SnuZZer (Slettet)

Hej igen.
Nu er jeg ret sikker på at jeg har fanget den!

Det må være sådan her:
((Dato * 24 * 60 * 60 + Timer * 3600 + Minutter * 60 + Sekunder) / (24 * 24 * 60 * 60 + 12 * 60 * 60 + 7 * 60 * 60)) * 100

Eller hvis man laver den om til dato/tid nu:
((11 * 24 * 60 * 60 + 15 * 3600 + 32 * 60 + 35) / (24 * 24 * 60 * 60 + 12 * 60 * 60 + 7 * 60 * 60)) * 100 = 53.01746031746032%

Lyder det ikke meget rigtigt?

- Simon

Skriv et svar til: Procent med timer, minutter og sekunder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.