Matematik

hjælp til differentialregning

11. december 2006 af Vincent (Slettet)
hej.. Sidder noget i stå i denne opgave og håber der er en der måske kunne hjælpe:

Linjen y = -2x-5 er tangent til parablen y = x^2-6x+p

bestem tallet p.

Håber der er en der, har lyst til at hjælpe :)

mvh. Mathias

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2006 af mathon

y = x^2-6x+p

y'=2x-6

-2=2xo-6

4=2xo

xo=2

yo= -2xo-5
eller

yo= -2*2-5

yo= -4-5 = -9, hvoraf

(2,-9) ligger på parablen.......



Svar #2
11. december 2006 af Vincent (Slettet)

tusind tak!

Svar #3
11. december 2006 af Vincent (Slettet)

hej.. Sidder noget i stå i denne opgave og håber der er en der måske kunne hjælpe:

Linjen y = -2x-5 er tangent til parablen y = x^2-6x+p

bestem tallet p.

Håber der er en der, har lyst til at hjælpe :)

mvh. Mathias

Svar #1
d. 11-12-2006 kl. 17:53 af mathon (Professor)

y = x^2-6x+p

y'=2x-6

-2=2xo-6

4=2xo

xo=2

yo= -2xo-5
eller

yo= -2*2-5

yo= -4-5 = -9, hvoraf

(2,-9) ligger på parablen.......

Nu fik jeg jo så dette svar tidligere, men kan ikke rigtig se hvordan jeg kan bestemme p i forskiften vha. dette punkt. En der gerne vil hjælpe tak?

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2006 af mathon

y = x^2-6x+p

(2,-9) ligger på parablen
koordinaterne indsættes:

-9 = 2^2-6*2+p

-9 = 4-12+p

-9 = -8+p

p = -9+8

p = -1

Svar #5
11. december 2006 af Vincent (Slettet)

det er sq bare perfekt!
du skal have mange tak for din hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. december 2006 af DanielPetersen (Slettet)

Bliver udtrykket mere kompliceret kan du udnytte:

dy/dx= y* d(lny)/dx

Skriv et svar til: hjælp til differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.