Matematik
tangenter
11. december 2006 af
kuldioxid (Slettet)
hej alle..
er der nogen der kan hjælpe mig med denne mat opgave.. har virklig selv prøvet, men ved ikke hvad det er man skal gøre..
"Grafen for funktionen med forskrift
f(x) = x^3 – 9x^2 + 27x - 25
har to tangenter, der har stigningstal 3.
Bestem afstanden mellem de to tangenter.
"
er der nogen der ka hjælpe..?
er der nogen der kan hjælpe mig med denne mat opgave.. har virklig selv prøvet, men ved ikke hvad det er man skal gøre..
"Grafen for funktionen med forskrift
f(x) = x^3 – 9x^2 + 27x - 25
har to tangenter, der har stigningstal 3.
Bestem afstanden mellem de to tangenter.
"
er der nogen der ka hjælpe..?
Svar #2
11. december 2006 af ibibib (Slettet)
1. Løs ligningen f'(x) = 3.
2. Bestem ligningen for hver af de to tangenter.
3. Beregn afstanden mellem dem (fx afstanden mellem et punkt på den ene linje og den anden linje).
2. Bestem ligningen for hver af de to tangenter.
3. Beregn afstanden mellem dem (fx afstanden mellem et punkt på den ene linje og den anden linje).
Skriv et svar til: tangenter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
