Matematik
omskriv til (ax+b)^2
12. december 2006 af
balerte (Slettet)
Hejsa, nogle der kan hjælpe mig med det her stykker, kan ikke få det til at passe..
Omkriv 25x^2+10x+1 til (ax+b)^2
altså jeg skal vel bruge:
ax+b*ax+b
ax^2+2abx+b^2
hjælp tak!
Omkriv 25x^2+10x+1 til (ax+b)^2
altså jeg skal vel bruge:
ax+b*ax+b
ax^2+2abx+b^2
hjælp tak!
Svar #1
12. december 2006 af ibibib (Slettet)
Ja, du skal benytte at (ax+b)² = (ax)²+2abx+b².
I dit eksempel er a=5 og b=1.
I dit eksempel er a=5 og b=1.
Svar #2
12. december 2006 af kentmc (Slettet)
de 25x^2 kan du få ved at skrive: (5x+0)^2
De 10x fåes ved at tage de 5x 2 gange. Vi skriver dog +1, da regnestykket så er 5x*1+5x*1=10x:
(5x+1)^2
som er facit
De 10x fåes ved at tage de 5x 2 gange. Vi skriver dog +1, da regnestykket så er 5x*1+5x*1=10x:
(5x+1)^2
som er facit
Skriv et svar til: omskriv til (ax+b)^2
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
