Fysik
optik,linser og brændvidde
13. december 2006 af
Sune æ karl (Slettet)
hej i forbindelse med min 3g opgave skal jeg bestemme afstanden til månen.
jeg har taget nogle billeder af den med en kikkert der har brændvidderne f1=1140mm og f2=55mm. den er taget med et eos10d som har en ccd chip på 22,7mm x 15,1mm
jeg har regnet ud at månen på hele ccd negativet fylder 7,56mm x 7,56mm.
til at finde ens halve synsfelt kender jeg formlen:
jeg kender formlen tan(v) = h / f1
men hvad skal jeg gøre for at inddrage f2??
jeg har taget nogle billeder af den med en kikkert der har brændvidderne f1=1140mm og f2=55mm. den er taget med et eos10d som har en ccd chip på 22,7mm x 15,1mm
jeg har regnet ud at månen på hele ccd negativet fylder 7,56mm x 7,56mm.
til at finde ens halve synsfelt kender jeg formlen:
jeg kender formlen tan(v) = h / f1
men hvad skal jeg gøre for at inddrage f2??
Skriv et svar til: optik,linser og brændvidde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
