Matematik
Differentialregning
14. december 2006 af
Karise (Slettet)
Er der nogen den kan hjælpe en tabt sjæl.
En funktion er givet ved
f(x)=3/4x^4+x^3-3x^2+3
a) bestem de lokale ekstrema for f(x)
b) bestem for enhver værdi af c antallet af løsninger til ligningen f(x)=c
Jer er overhovedet ikke med så det må gerne være fra bunden. Tak
En funktion er givet ved
f(x)=3/4x^4+x^3-3x^2+3
a) bestem de lokale ekstrema for f(x)
b) bestem for enhver værdi af c antallet af løsninger til ligningen f(x)=c
Jer er overhovedet ikke med så det må gerne være fra bunden. Tak
Svar #1
14. december 2006 af dnadan (Slettet)
a)
sig f'(x)=0 og løs ligningen(vha. nulreglen)
b) forstår jeg ikke helt...
sig f'(x)=0 og løs ligningen(vha. nulreglen)
b) forstår jeg ikke helt...
Svar #3
14. december 2006 af RaF (Slettet)
Okay, "lokale ekstrema" er kurvens maksimale punkter, men det man mener med lokal er, at det er de steder kurven knækker. En 4. grads ligning vil sandsynligvis have uendelig som sit globale maksimum, men du skal finde det sted hvor hvor kurven knækker, og altså hvor kurven er "maksimal"... Det var dårligt forklaret, men jeg har svært ved at formulere det bedre uden at tegne det.
Anyways, det man gør når man differentierer en ligning, er at man laver en slags "tangentens hældning" ligning til ligningen. Det sted tangentens hældning er 0, vil tangenten være vandret. Tangenten er sjovt nok kun vandret de steder hvor din funktion knækker.
så du differentierer altså først ligningen, og bagefter løser du ligningen f*(x)=0.
Det kan gøres hvis du har et CAS værktøj på følgende måde:
d(3/4x^4+x^3-3x^2+3,x)= f'(x)
så bruger du: solve(f'(x)=0,x)
så finder den alle toppunkter :)
Anyways, det man gør når man differentierer en ligning, er at man laver en slags "tangentens hældning" ligning til ligningen. Det sted tangentens hældning er 0, vil tangenten være vandret. Tangenten er sjovt nok kun vandret de steder hvor din funktion knækker.
så du differentierer altså først ligningen, og bagefter løser du ligningen f*(x)=0.
Det kan gøres hvis du har et CAS værktøj på følgende måde:
d(3/4x^4+x^3-3x^2+3,x)= f'(x)
så bruger du: solve(f'(x)=0,x)
så finder den alle toppunkter :)
Svar #4
14. december 2006 af Karise (Slettet)
Hej jeg har en tx-84 pluds, men er ikke så god til at bruge den det går bedre med blyant hvis jeg skal forstå det.
Kan du svare på hvordan jeg finder b
Tak
Kan du svare på hvordan jeg finder b
Tak
Skriv et svar til: Differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
