Fysik

Formel for varmekapacitet

08. marts 2004 af Miarv (Slettet)
Hvordan udleder jeg formlen for messings varmekapacitet ud fra formlerne:
Emodtaget = mme * cme *(t2-t1) + mvand * cvand * (t2-t1)
Eafgivet = mlod * cme *(t100-t2)
Både lod og kalorimeter er af messing.

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2004 af john vs. jon (Slettet)

hej miarv..

for at udlede formlen sætter du Emodtaget og Eafgivet = med hinanden, og efter lidt manipulering skulle du gerne ende op med:

cm = mv * cv* (t2 – t1) + ms* ca * (t2 – t1) / ml * cm * (100(grader)c – t2)



Svar #2
08. marts 2004 af Miarv (Slettet)

Har du ikke stadig cmessing på begge sider eller forstår jeg ´bare ikke hvad du mener?
Hvad står ca og ms for?

Svar #3
08. marts 2004 af Miarv (Slettet)

Er der ikke nogen der vil være så rare at prøve at hjælpe?
Hvis jeg ikke har forklaret problemet godt nok så giv mig et præg.

Svar #4
08. marts 2004 af Miarv (Slettet)

Kan det passe at cme = (mvand * cvand * (tfælles - tstart)) / (mlod * (100-tfælles) - mme * (tfælles - tstart)) ?
(c = specifik varmekapacitet, m = masse, t = temperatur)

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2004 af sontas (Slettet)

mme * cme *(t2-t1) + mvand * cvand * (t2-t1) = mlod * cme *(t100-t2) <=>

cme = mlod*cmc*(100-t2)-mvand*cvand*(t2-t1)/(t2-t1)*mme


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. marts 2004 af sontas (Slettet)

oops 2sek

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. marts 2004 af sontas (Slettet)

Jeg bliver ved med at få cme over cme, dvs 1 = blabla... det holder jo nok ikke :S


Skriv et svar til: Formel for varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.