Fysik

el-lære

17. december 2006 af Unce (Slettet)
jeg har lige brug for hjælp til denne opgave. er der nogen der kan hjælpe?


strømstyrken tredobles i et kredsløb når man tilføjer en 200 ohms modstand parallelt med de andre. jeg skal bestemme kredsløbets modstand uden 200 ohms modstanden.

på forhånd tak

Svar #1
17. december 2006 af Unce (Slettet)

er der ingen der kan hjælpe??

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2006 af downunderII (Slettet)

jo jeg kan godt. Skriv opgave op så skal jeg hjælpe dig

Svar #3
17. december 2006 af Unce (Slettet)

jeg ved ikke om det er E=I*Rtotal=I*(Ri+Ry)

som jeg skal bruge

Svar #4
17. december 2006 af Unce (Slettet)

det er sådan opgave formuleringen er

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. december 2006 af downunderII (Slettet)

Skal du beregne hvor meget et batterie kan levere?

Svar #6
17. december 2006 af Unce (Slettet)

jeg skal finde modstanden før den 200 ohms bliver tilføjet i kredsløbet

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. december 2006 af downunderII (Slettet)

den indre modstand i batteriet?

Svar #8
17. december 2006 af Unce (Slettet)

der er ikke noget batteri som jeg forstår ud fra opgaveformuleringen.

opgaven: strømstyrken tredobles i et kredsløb når man tilføjer en 200 ohms modstand parallelt med de andre. jeg skal bestemme kredsløbets modstand uden 200 ohms modstanden.


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. december 2006 af downunderII (Slettet)

okay du må have en spænding og en modstand's værdi eller noget?

Ohms lov.
U = R * I

Svar #10
17. december 2006 af Unce (Slettet)

jeg får ikke opgivet nogen spænding eller strømstyrke

Brugbart svar (0)

Svar #11
17. december 2006 af downunderII (Slettet)

okay så skal du lave et udtryk eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #12
17. december 2006 af lany (Slettet)

I snakker vist forbi hinanden...

Her er lidt hjælp. Du kan benytte følgende

1) Spændingsforskellen over modstanden er U til at starte med.

2) Når man har koblet modstanden på 200 ohm parallelt med denne er spændingsforskellen den samme som før over begge modstande, kald den U.

3) Lad nu strømmen før være I, og efter 3I.

Lad nu R1 være erstatningsresistansen for parallelkoblingen og R den ukendte modstand. Man får da:

U=R*I=R1*3*I <=> R=3*R1

Nu skriver du et udtryk op for erstatningsresistansen R1. Denne indeholder R og modstanden på 200 ohm. Ved at indsætte i R=3*R1 fås en ligning, hvor kun den søgte modstand er ubekendt.... Løs den..... Det må være måden, som jeg lige hurtigt ser det.











Brugbart svar (0)

Svar #13
18. december 2006 af mathon

spændingen er konstant over hver gren.

3*I = 3*U/R = U/[(200*R)/(200+R)]

3/R = (200+R)/(200*R)

600R = R(200+R)

R^2 + 200R = 600R

R^2 - 400R = 0

R(R-400) = 0

med løsningerne 0 og 400

begyndelsesmodstanden var selvfølgelig ikke 0, hvorfor

R = 400_Ohm

.................................................................................................
løsningskommentar:
generelt:
1/Rp = 1/R1 + 1/R2 = (R2+R1)/R1R2

Rp = R1R2/(R2+R1)...erstatningsmodstanden er produkt over sum

specifikt:
Rs = 200*R/(200+R)

Brugbart svar (0)

Svar #14
18. december 2006 af mathon

rettelse

specifikt:
Rs = 200*R/(200+R) -->

specifikt:
Rp = 200*R/(200+R)

Skriv et svar til: el-lære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.