Matematik
Værdier af tallet t..
18. december 2006 af
ASLAK (Slettet)
opgaven lyder sådan:
Beregn de værdier af tallet t, for hvilke |a+tb|=14
og jeg ved at:
|a|=6
|b|=2
og koordinaterne til vektor a og b er:
a=(6;0)
b=(1;1,73)
_________________________________________________________
Mit bud:
jeg starter med at sætte koordinaterne for a og b ind i ligningen og får så to ligninger med et ubekendt t i hver. Derefter isolere jeg bare t fra hver af ligningerne, og dermed har jeg værdierne for tallet t...kan det passe????
6+t=14
0+1,73t=14
dvs.
t=8 V t=8,1
Beregn de værdier af tallet t, for hvilke |a+tb|=14
og jeg ved at:
|a|=6
|b|=2
og koordinaterne til vektor a og b er:
a=(6;0)
b=(1;1,73)
_________________________________________________________
Mit bud:
jeg starter med at sætte koordinaterne for a og b ind i ligningen og får så to ligninger med et ubekendt t i hver. Derefter isolere jeg bare t fra hver af ligningerne, og dermed har jeg værdierne for tallet t...kan det passe????
6+t=14
0+1,73t=14
dvs.
t=8 V t=8,1
Svar #1
18. december 2006 af sigmund (Slettet)
Same procedure as always ...
|a+tb|=14 <=>
|a+tb|²=14² <=>
|a|²+t²|b|²+2t|a||b|=14².
Sæt ind og løs 2.gradsligningen.
|a+tb|=14 <=>
|a+tb|²=14² <=>
|a|²+t²|b|²+2t|a||b|=14².
Sæt ind og løs 2.gradsligningen.
Skriv et svar til: Værdier af tallet t..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
