Matematik

2 nemme ligninger

18. december 2006 af mani4ever (Slettet)
Hej, jeg er nået så langt, men jeg kan ikke komme videre med disse 2 ligninger, håber I kan hjælpe mig.

Jeg er nået så langt.

Ligning 1:

(x/4)-(2/4x^3)
x/4-2/4*x^3

Liginig 2.

f'(x) = 0 = 1/4 - (3/2)x^2

1/4 - (3/2)x^2 = 0, x>0


På forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2006 af Molle (Slettet)

Den første er ikke en ligning. Umiddelbart forstår jeg heller ikke forskellen på de to måder, du har skrevet den op.

Nr. 2 skal løses som en andengradsligning.
Den kan også skrives:
(3/2)x² + 0x + 1/4 = 0

Så kan du selv aflæse a, b og c.

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. december 2006 af Molle (Slettet)

Prøver lige igen:
Ligningen skal selvfølgelig være:
-(3/2)x² + 0x + 1/4 = 0

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2006 af downunderII (Slettet)

ligning 2.
Find d.
d = b^2 -4ac

Svar #4
18. december 2006 af mani4ever (Slettet)

Altså i ligning 2 udregner jeg sådan her, men jeg kan ikke komme videre.


V(x) = (1/4)x - (1/2)x^3, x>0

V'(x) = (1/4) - (1/2)*3x^2= 1/4 - (3/2)x^2

V'(x) = 0 = 1/4 - (3/2)x^2

1/4 - (3/2)x^2 = 0, x>0

Bliver det så, som du nævner:
-(3/2)x² + 0x + 1/4 = 0 ?

Og jeg forstår desværre ikke, hvad du mener i #3.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2006 af downunderII (Slettet)

løsning på en andengrads ligning er at finde d altså dirkremenation. og så skal den sættes ind i x formelen.

Svar #6
18. december 2006 af mani4ever (Slettet)

#5:

V = (x/4) - 2/4x^3 --> V = (x/4) - (2/4)x^3

b2 - 4 * a * c

Dvs. :

0,4^2 - 4 * x/4 * ^x^3

Passer det?

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. december 2006 af dnadan (Slettet)

#4
for løsning er ligningen, kig her i dette link
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=291605

Skriv et svar til: 2 nemme ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.