Matematik
Lineære funktion
19. december 2006 af
flazx (Slettet)
hej.
jeg kunne godt bruge lidt hjælp til 3 opgaver om lineære funktion, hvis i gad regne dem ud for mig?
her kommer de:
opgave 11
Om en lineær funktion f med Dm(f)=[-4;8] oplyses følgende:
f(3)=2 og f(7)=-1
bestem værdimængden Vm(f)
opgave 26
de fleste omkostninger ved produktion af en vare er 4000kr. De variable omkostninger er 5kr. pr. stk. for de første 1500stk. og 4kr.pr.stk for de resterende stykker.
a) bestem forskriften for den stykkevis lineære funktion f, der beregner de samlede omkostninger ved produktion af x stk.
b) bestem de samlede omkostninger ved produktion af henholdsvis 1000stk. og 2000stk.
c) hvad svarer produktionen til hvis de samlede omkostninger er 20000kr?
jeg kunne godt bruge lidt hjælp til 3 opgaver om lineære funktion, hvis i gad regne dem ud for mig?
her kommer de:
opgave 11
Om en lineær funktion f med Dm(f)=[-4;8] oplyses følgende:
f(3)=2 og f(7)=-1
bestem værdimængden Vm(f)
opgave 26
de fleste omkostninger ved produktion af en vare er 4000kr. De variable omkostninger er 5kr. pr. stk. for de første 1500stk. og 4kr.pr.stk for de resterende stykker.
a) bestem forskriften for den stykkevis lineære funktion f, der beregner de samlede omkostninger ved produktion af x stk.
b) bestem de samlede omkostninger ved produktion af henholdsvis 1000stk. og 2000stk.
c) hvad svarer produktionen til hvis de samlede omkostninger er 20000kr?
Svar #1
19. december 2006 af ibibib (Slettet)
11) Bestem forskriften. Beregn derefter f(-4) og f(8). Nu har du Vm(f).
26) fleste=faste???
26) fleste=faste???
Svar #2
19. december 2006 af flazx (Slettet)
det forstod jeg overhovedet ikk noget af det du skrev der
Svar #3
19. december 2006 af flazx (Slettet)
her kommer lige en opgave mere:
et firma giver kørselsgodtgørelse til sine medarbejdere ved brug af egen bil efter følgende regler:
for de første 1000 km gives 1,20 kr.pr.km.
for samlet kørsel udover 1000km gives ,.75 kr.pr.km
a) bestem en forskrift for funktionen f, der angiver den samlede kørselsgodtgørelse.
et andet firma yder en godtgørelse på 1,00 kr.pr.km uanset hvor mange km. der køres.
B hvor mange km. skal der køres, for at det sidste firmas godtgørelse er mere fordelagtig end det første firmas godtgørelse
et firma giver kørselsgodtgørelse til sine medarbejdere ved brug af egen bil efter følgende regler:
for de første 1000 km gives 1,20 kr.pr.km.
for samlet kørsel udover 1000km gives ,.75 kr.pr.km
a) bestem en forskrift for funktionen f, der angiver den samlede kørselsgodtgørelse.
et andet firma yder en godtgørelse på 1,00 kr.pr.km uanset hvor mange km. der køres.
B hvor mange km. skal der køres, for at det sidste firmas godtgørelse er mere fordelagtig end det første firmas godtgørelse
Skriv et svar til: Lineære funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
