Fysik
Konstant acceleration
20. december 2006 af
phill_2990 (Slettet)
Jeg har fået stillet følgende opgave og er gået fuldstændig i stå...
hvis nogen blandt andet kunne forklare hvad der menes med bevægelsesligning ville det være til stor hjælp..
phill
Et passager tog er på vej ind på en station, og bremser op. Størrelsen af den resulterende kraft på toget er 2,4*105 N under hele opbremsningen (Fres). Toget har en samlet masse på 160 tons (160 000 Kg). Efter 17 sekunder er toget i hvile ved stationen. Opbremsningen starter til tiden t = 0.
- Opstil bevægelsesligninerne for togets bevægelse.
- Hvor langt kører toget under opbremsningen?
- Hvad var togets hastighed da opbremsningen begyndte?
hvis nogen blandt andet kunne forklare hvad der menes med bevægelsesligning ville det være til stor hjælp..
phill
Et passager tog er på vej ind på en station, og bremser op. Størrelsen af den resulterende kraft på toget er 2,4*105 N under hele opbremsningen (Fres). Toget har en samlet masse på 160 tons (160 000 Kg). Efter 17 sekunder er toget i hvile ved stationen. Opbremsningen starter til tiden t = 0.
- Opstil bevægelsesligninerne for togets bevægelse.
- Hvor langt kører toget under opbremsningen?
- Hvad var togets hastighed da opbremsningen begyndte?
Svar #1
20. december 2006 af Matkaj
Brug de formler du kender for bevægelse med konstant acceleration!
Svar #2
20. december 2006 af Sentinox (Slettet)
Da gnidningskræften er konstant under hele opbremsningen er der altå konstant acceleration.
Newtons 2. lov projiceret på bevægelsesretningen giver:
m.a = -F_res => a = -F_res/m
Herefter er det vigtigt at kende sammenhængene:
a = dv(t)/dt og v(t) = dx(t)/dt
Bevægelsesligningerne kan altså opstilles ved integration (husk integrationskonstanter).
Alternativt er dette i mange fysik-bøger allerede gjort for dig, og du skal lede efter formler for konstant acceleration i én dimension (retlinet bevægelse).
//Sentinox
Newtons 2. lov projiceret på bevægelsesretningen giver:
m.a = -F_res => a = -F_res/m
Herefter er det vigtigt at kende sammenhængene:
a = dv(t)/dt og v(t) = dx(t)/dt
Bevægelsesligningerne kan altså opstilles ved integration (husk integrationskonstanter).
Alternativt er dette i mange fysik-bøger allerede gjort for dig, og du skal lede efter formler for konstant acceleration i én dimension (retlinet bevægelse).
//Sentinox
Skriv et svar til: Konstant acceleration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
