Matematik
Procentregning!
29. december 2006 af
Zuco (Slettet)
Prisen på skind steg i 1997 med 8%, i 1998 med 9% og i treårsperioden 1999-2001 med 17%.
a) Beregn en fremskrivningsfaktor for prisen i hele perioden 1997-2001.
b) Hvor mange procent steg prisen i hele perioden 1997-2001?
c) Hvad var den gennemsnitlige årlige prisstigning?
Jeg kan slet ikke huske metoden man gør det på. Så er på bar bund. Vil du ikke nok hjælpe mig?
a) Beregn en fremskrivningsfaktor for prisen i hele perioden 1997-2001.
b) Hvor mange procent steg prisen i hele perioden 1997-2001?
c) Hvad var den gennemsnitlige årlige prisstigning?
Jeg kan slet ikke huske metoden man gør det på. Så er på bar bund. Vil du ikke nok hjælpe mig?
Svar #1
29. december 2006 af mathon
a)
P*1.08*1.09*1.17 = P*1.37732
b)
(P*1.37732-p)/p*100% = (1.37732-1)*p/p*100% = (1.37732-1)*100% = 0.37732*100% = 37.732%
c)
P*1.37732 = p*(1+x/100)^5
1.37732 = (1+x/100)^5
1+x/100 = 1.37732^(1/5)
x/100 = 1.37732^0.2-1
x = [1.37732^0.2-1]*100% = 6.61228%
P*1.08*1.09*1.17 = P*1.37732
b)
(P*1.37732-p)/p*100% = (1.37732-1)*p/p*100% = (1.37732-1)*100% = 0.37732*100% = 37.732%
c)
P*1.37732 = p*(1+x/100)^5
1.37732 = (1+x/100)^5
1+x/100 = 1.37732^(1/5)
x/100 = 1.37732^0.2-1
x = [1.37732^0.2-1]*100% = 6.61228%
Svar #2
30. december 2006 af Zuco (Slettet)
Tak for svaret, men jeg kan ikke få det til at passe!
Ifølge facitlisten i min bog, så burde:
a)1,885
b)88,5%
c)13,5%
Dine resultater ligger ikke engang tæt på? /:
Ifølge facitlisten i min bog, så burde:
a)1,885
b)88,5%
c)13,5%
Dine resultater ligger ikke engang tæt på? /:
Skriv et svar til: Procentregning!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
