Andre fag

hjælp til terminsprøve i morgen -areal under banekurve

10. marts 2004 af PiaZorro (Slettet)
hvordan regner man et areal under en banekurve ud

x=t^2 + 2t , y=8 - ^t^3
grænserne er x=0 og x=8

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2004 af iB (Slettet)

Isoler t i de to lignigner, og sæt dem lig hinanden, og så skal du bare integrere den funktion med dine to grænser.

Svar #2
10. marts 2004 af PiaZorro (Slettet)

hvodan isolere jeg t i x? det er ret så besværligt

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2004 af iB (Slettet)

Undskyld, det gik lidt hurtigt i det første svar.

Du behøves bare at isolere t i den en lignig, og så sætte den ind i den anden.

Min lommeregner kan finde ud af at t=+-(sqrt(x+1)+1) -Jeg skal da ærligt indrømme, at jeg ikke selv lige kan se hvordan... :-(

Ellers kan du jo også bare isolere t i y, hvis det er lettere (kan ikke forstå det du har skrevet ved y)

Svar #4
10. marts 2004 af PiaZorro (Slettet)

y = 8 - t^3 trykfejl
når jeg isolere y får jeg et helvedes trælst udtryk som jeg så sætter ind i x og herefter integrere jeg x. så skal jeg vel også ændre grænserne?

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2004 af iB (Slettet)

Uden at være 100% sikker, så tror jeg, at du blander det sammen interal ved substitution. Jeg ville mene, at du ikke skal ændre på dine grænser her...

t=(8-y)^(1/3) er da ikke så slemt :-)

Svar #6
10. marts 2004 af PiaZorro (Slettet)

nej ikke integration ved substitution, det jeg mener er at grænserne var defineret ud fra y = .....noget....
nu har jeg at x = .....noget..... skal grænserne så ikke ændres til noget andet?

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. marts 2004 af iB (Slettet)

Hov, det er rigtig nok....
-Kan det lade sig gøre, at udtrykke vha x?

Svar #8
10. marts 2004 af PiaZorro (Slettet)

det ved jeg ikke, men jeg fandt en formel på http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/parameter.html og overvejer om jeg skal bruge den. det undre mig bare at sådan en opgave her optræder i et eksamenssæt når den her formel ikke står i vores bog og når vi ikke har gennemgået det

Skriv et svar til: hjælp til terminsprøve i morgen -areal under banekurve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.