Matematik
Nulpunkter
04. januar 2007 af
Sune8000c (Slettet)
Hejsa.. jeg læser til eksamen i øjeblikket og er gået lidt i stå i en opgave.. den lyder som følger:
Beregn nulpunkter for funktionen
f(x)=1/3*sin(2x) , x (E) [0;pi]
..(E) skal forståes som "er element i mængden" tegnet
Er der nogle der kan vise mig hvordan man griber den an?
Mvh Sune
Beregn nulpunkter for funktionen
f(x)=1/3*sin(2x) , x (E) [0;pi]
..(E) skal forståes som "er element i mængden" tegnet
Er der nogle der kan vise mig hvordan man griber den an?
Mvh Sune
Svar #1
01. april 2007 af sigmund (Slettet)
Ja, løs f(x)=0.
f(x) = 0 <=>
1/3*sin(2x) = 0 <=>
sin(2x) = 0 <=>
2x = n*pi, n = 0,1. <=>
x = n*pi/2, n = 0,1. (Læses som 'x lig n pi halve, hvor n er lig hhv. 0 og 1').
Løsningsmængden er således {0,pi/2}.
f(x) = 0 <=>
1/3*sin(2x) = 0 <=>
sin(2x) = 0 <=>
2x = n*pi, n = 0,1. <=>
x = n*pi/2, n = 0,1. (Læses som 'x lig n pi halve, hvor n er lig hhv. 0 og 1').
Løsningsmængden er således {0,pi/2}.
Svar #2
01. april 2007 af sigmund (Slettet)
Rettelser til #1:
"x = n*pi/2, n = 0,1" rettes til "x = n*pi/2, n = 0,1,2" og "løsningsmængden er således {0,pi/2}" rettes til "løsningsmængden er således {0,pi/2,pi}".
"x = n*pi/2, n = 0,1" rettes til "x = n*pi/2, n = 0,1,2" og "løsningsmængden er således {0,pi/2}" rettes til "løsningsmængden er således {0,pi/2,pi}".
Svar #3
01. april 2007 af Sune8000c (Slettet)
Tusind tak for det hurtige svar sigmund.. nu faldt brikkerne på plads :)
Mvh Sune
Mvh Sune
Skriv et svar til: Nulpunkter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
