Matematik

Hjælp - haster

05. januar 2007 af bigred (Slettet)
Jeg har problemer med 3 opgaver til en matematik aflevering. Håber virkelig der er nogen der kan hjælpe

1) En fukntion f er givet ved f(x) = x * ln(x)
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet p (e,f(e))

2) Isoler v i nedenstående formel
L = Lo * Kvadratroden af (1- (v^2/c^2))

3) Løs for k=4 ligningen x^2-3x-k=0
Bestem de værdier af k, for hvilke ligningen ingen løsning har.

Håber virkelig der er nogle der kan hjælpe!

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2007 af mathon

1)
se
http://peecee.dk/?id=20355


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2007 af mathon

2)
se
http://peecee.dk/?id=20357

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Til #0: Du kunne da selv lave lidt på det og lægge det ind til rettelse og kritik istedet for at du intet laver!
Vi skal jo ikke lave dine lektier, vi skal hjælpe dig med dem.

Svar #4
06. januar 2007 af bigred (Slettet)

Til #3 - Prøv evt at slappe af. Hvad jeg lægger herind er mit problem. Jeg har desuden selv regnet opgave 1 og 2 ud, men er i tvivl om mine udregninger er korrekte! Derfor har jeg spurgt herinde, for at en der er sikker på sit svar kan hjælpe. Hvis du ikke har tænkt dig at hjælpe synes jeg du skal lade helt vær med at skrive!!

Og opgave 3 forstår jeg ikke, derfor har jeg spurgt!

Svar #5
06. januar 2007 af bigred (Slettet)

Til Mathon: Tusind tak for din hjælp :) Jeg havde fået det samme i 2'eren som dig - så det er jo godt nok!

1'eren forstår jeg ikke helt hvordan du er kommet fram til det du har fået - men jeg prøver lige at regne efter og se om jeg kan få det til at passe..

Svar #6
06. januar 2007 af bigred (Slettet)

Til Mathon: Jeg forstår ikke du får f(e) til at være e
Ligningen hedder jo: y=f(x)+f'(x)*(x-xo)

Og det må så i dette tilfælde være: e*lne + 2*(x-xo)
Er de så ikke 2x-e?

Svar #7
06. januar 2007 af bigred (Slettet)

Er der ingen der forstår opgave 3 og kan forklare mig hvad jeg skal?

Skriv et svar til: Hjælp - haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.