Matematik
Vandrette tangenter til 4.gradsfunktion
07. januar 2007 af
mp_astro (Slettet)
EN familie af Funktioner har forskriften
Fa(x)= x^4+ax^2 a tilhøre R
beregen dr værdier af tallet a , for hvilke Fa har henholdsvis 1,2 eller 3 vandrette tangenter
Jeg er virkelig gået i stå med den her... håber i kan hjælpe mig lidt
Fa(x)= x^4+ax^2 a tilhøre R
beregen dr værdier af tallet a , for hvilke Fa har henholdsvis 1,2 eller 3 vandrette tangenter
Jeg er virkelig gået i stå med den her... håber i kan hjælpe mig lidt
Svar #1
07. januar 2007 af ibibib (Slettet)
Du skal bestemme antallet af løsninger til ligningen Fa'(x)=0.
Svar #3
08. januar 2007 af ibibib (Slettet)
Jeg ved ikke hvad du mener.
Fa'(x) = 4x^3+2ax
Fa'(x) = 0
4x^3+2ax = 0
2x(2x^2+a) = 0
2x=0 v 2x^2+a=0 (nulreglen)
a) Ligningen 2x^2+a=0 har
to løsninger når a<0
en løsning når a=0
nul løsninger når a>0.
b) Ligningen 2x=0 har en løsning x=0.
a) og b) skal du samle til et svar.
Fa'(x) = 4x^3+2ax
Fa'(x) = 0
4x^3+2ax = 0
2x(2x^2+a) = 0
2x=0 v 2x^2+a=0 (nulreglen)
a) Ligningen 2x^2+a=0 har
to løsninger når a<0
en løsning når a=0
nul løsninger når a>0.
b) Ligningen 2x=0 har en løsning x=0.
a) og b) skal du samle til et svar.
Svar #5
10. januar 2007 af LykkeLamaen (Slettet)
Når man samler a) og b), skal man så lægge antal vandrette tangenter sammen.
Altså
der er 1 vandret tangent når a > 0 (1 fra b) + 0 fra a))
2 vandrette når a = 0 (en fra a) og b))
og 3 vandrette når a < 0 (2 fra a) og 1 fra b))
Altså
der er 1 vandret tangent når a > 0 (1 fra b) + 0 fra a))
2 vandrette når a = 0 (en fra a) og b))
og 3 vandrette når a < 0 (2 fra a) og 1 fra b))
Skriv et svar til: Vandrette tangenter til 4.gradsfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
