Matematik

trekant

07. januar 2007 af dea_ferizaj (Slettet)
hvordan kan man finde en trekants areal når vinkel c er 90grader og lille a er 2cm??

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2007 af mathon

er trekanten ligebenet?

Svar #2
07. januar 2007 af dea_ferizaj (Slettet)

den er retvinkel

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2007 af allan_sim

#0.
Hvis du ikke har flere information end i #0, kan du ikke beregne trekantens areal, eftersom der findes adskillige trekanter af forskellig størrelse, hvor vinkel C er ret og a har længde 2.

Er du sikker på, at du har oplyst det hele?

Svar #4
07. januar 2007 af dea_ferizaj (Slettet)

opgaven siger:"Beregn ligningen for den rette linie der går gennem punkterne (-2,8)og (3,-7). find linies skæringspunkt med koordinatakserne. Disse punkter danner sammen med koordinatsystemets begyndelse punkt 0 (0,0) en trekant, find denne trekants areal"

jeg har fundet a som er -7-8
_________= -3
3-(-2)

og b skæringspunkten som er b=8-(-3)*-2=2

linjesligning er y=-3x+2

men jeg kan ikke find ud af hvordan jeg skal finde arealen...

kan i hjælpe mig med det???

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. januar 2007 af allan_sim

#4.
Når du har fundet skæringspunkterne, har du begge kateters længde. Den ene længde går fra 0 på x-aksen ud til skæringen på x-aksen. Den anden længde går tilsvarende fra 0 på y-aksen på til skæringen på y-aksen.

Med begge længder kender du både højde og grundlinje i trekanten og kan så udnytte, at

T = 1/2*h*g

Svar #6
07. januar 2007 af dea_ferizaj (Slettet)

mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Til #6: Det er godt, at du har forstået det. Så steg din IQ fra 81 til 82 :-)

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

#7.
Hvis hans IQ oxideres, så må din IQ jo imidlertid reduceres.

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Til #8: Hvorfor det?

Brugbart svar (0)

Svar #10
07. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Til #8: Sådan hænger naturen faktisk ikke sammen.
Forestil at du er i dit hus: Hvis temperaturen stiger i køkkenet falder den ikke i stuen. Den stiger faktisk...

Brugbart svar (0)

Svar #11
08. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

#10.
O Animal Brutom! Vig bort.

Naturen hænger netop sådan sammen. Newtons lov om aktion og reaktion. Smalede energi i verden er konstant jf. deltaE = deltaE.

Skriv et svar til: trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.