Matematik

reducer

07. januar 2007 af dea_ferizaj (Slettet)
a :x(2+x)-2x(1+x)+x^2
mit svar er 2x^2 (men jeg ved ikke om det er rigtigt)
b :a(a+b)+b(2b-a)-b^2
mit svar er a^2-b^2+2b^2 ??
c : (x+y)^2-(x-y)^2
????

Svar #1
07. januar 2007 af dea_ferizaj (Slettet)

er der nogen der vil hjælpe mig?????

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2007 af Benjamin. (Slettet)

a) x(2+x)-2x(1+x)+x^2=2x+x^2-2x-2x^2+x^2=0
b) a(a+b)+b(2b-a)-b^2=a^2+ab+2b^2-ab-b^2=a^2+b^2
c) (x+y)^2-(x-y)^2=(x^2+y^2+2xy)-(x^2+y^2-2xy)=4xy
Du må skrive, hvad du ikke forstår.

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

Jeg får...
a: 2x^2 + 2x
b: a^2 + b^2
c: 4xy

Skriv dine mellemregninger, så kan vi finde ud af, hvor det går galt.

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2007 af Mac3 (Slettet)

Hvis du prøver at skrive dine mellemregninger til a, så skal jeg gerne hjælpe dig.

b: a²-b²+2b² kan reduceres mere endnu, så skulle du komme frem til det rigtige.

c: Det første du kan gøre, når du har en parentes opløftes i anden potens, er at skrive dem som
(x+y)² = (x+y)(x+y)
Så kan du måske bedre overskue nærste skridt.

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

#3.
Jeg har lavet en tastefejl ved a. Ignorer #3 ;)

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. januar 2007 af Vildeper (Slettet)

Svaret i A er 0 da det hele går ud mod hinanden.
B
a^2+b^2
C: brug dine kvadratsætninger
x^2+y^2+2xy-(x^2+y^2-2xy)=4xy

Husk du kan tjekke dine resultater ved at sætte x og y til nogle tal og se om det giver det samme før og efter reduktionen.

Svar #7
07. januar 2007 af dea_ferizaj (Slettet)

Vil i ikke hjælpe mig plzz jeg har hjælp jeg skal aflevere den imorgen

Svar #8
07. januar 2007 af dea_ferizaj (Slettet)

tak alle sammen

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

#8:Det er godt at sige tak efter at man har modtaget hjælp.

Skriv et svar til: reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.