Matematik
HJÆLP!
09. januar 2007 af
leifkristensen (Slettet)
Hej. Jeg har en matematikaflevering imorgen med disse tre ligninger:
(x-3)/(2x+3)=(x+5)/2x
2/(4x+1)=1
(x+3)2-(x-2)2=x+7
Jeg kan ikke løse disse, da jeg var fraværende, da vi lærte om ligninger, så håber virkelig I kan hjælpe!
(x-3)/(2x+3)=(x+5)/2x
2/(4x+1)=1
(x+3)2-(x-2)2=x+7
Jeg kan ikke løse disse, da jeg var fraværende, da vi lærte om ligninger, så håber virkelig I kan hjælpe!
Svar #1
09. januar 2007 af Sentinox (Slettet)
Lad os tage den simpleste som eksempel:
2/(4*x+1) = 1
Pointen er at finde den værdi af x, for hvilken venstre siden giver 1.
Vi omskriver:
2/(4*x+1) = 1 <=>
2 = (4*x+1) <=>
1 = 4*x <=>
x = 1/4
Som kontrol indsættes x=1/4 i den oprindelige ligning:
2/(4*1/4+1) = 1 => 2/2 = 1 => 1=1 OK.
De andre løses på tilsvarende måde.
Spørg endelig hvis du er i tvivl.
//Sentinox
2/(4*x+1) = 1
Pointen er at finde den værdi af x, for hvilken venstre siden giver 1.
Vi omskriver:
2/(4*x+1) = 1 <=>
2 = (4*x+1) <=>
1 = 4*x <=>
x = 1/4
Som kontrol indsættes x=1/4 i den oprindelige ligning:
2/(4*1/4+1) = 1 => 2/2 = 1 => 1=1 OK.
De andre løses på tilsvarende måde.
Spørg endelig hvis du er i tvivl.
//Sentinox
Skriv et svar til: HJÆLP!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
