Matematik
differentialregning
10. januar 2007 af
phonebooth (Slettet)
f(x)= kvadratrod af (2x - 6) først skal jeg bestemme funktionens definitionsmængde og værdimængde.. så skal jeg bestemme f'(x).. og til sidst bestemme en ligning for tangenten til grafen for f i punktet, hvor x = 5..
har prøvet.. men dt virker umuligt..
nogen der kan hjælpe?
mange tak på forhånd :)..
har prøvet.. men dt virker umuligt..
nogen der kan hjælpe?
mange tak på forhånd :)..
Svar #1
10. januar 2007 af dnadan (Slettet)
overvej, må man tage kvadratroden af et negativt tal?, hvis ikke, hvornår er der så negative værdier under kvadratroden?
Værdimængden bestemme ved, at indsætte den mindste værdi i definitionsmængden og den største værdi i definitionsmængden
Ved tagten benyttes:
f'(5)=....
Herefter findes lijens ligning ved:
y-f(5)=f'(5)(x-5)
Hvis denne formel ikke kendes, så benyt:
f(5)=f'(5)*5+b
til at finde b-værdien...
Værdimængden bestemme ved, at indsætte den mindste værdi i definitionsmængden og den største værdi i definitionsmængden
Ved tagten benyttes:
f'(5)=....
Herefter findes lijens ligning ved:
y-f(5)=f'(5)(x-5)
Hvis denne formel ikke kendes, så benyt:
f(5)=f'(5)*5+b
til at finde b-værdien...
Svar #2
10. januar 2007 af phonebooth (Slettet)
taak..nej man ikk tage kvadratroden af et negativt tal.. men kan ik helt huske hva man så gør..
Svar #5
10. januar 2007 af dnadan (Slettet)
når x er mindre end 3, så er dét der står under kvadratroden negativ.
Hmmm lavede vist en fejl:
løs uligheden:
2x-6>0 for at finde hvor funktionen er defineret, det andet var for at finde hvor funktionen ikke var defineret... min fejl...
Hmmm lavede vist en fejl:
løs uligheden:
2x-6>0 for at finde hvor funktionen er defineret, det andet var for at finde hvor funktionen ikke var defineret... min fejl...
Skriv et svar til: differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
